Huippukokous – Leaders At The Sea

Suomen Nuorkauppakamarin Vuosikokous 2014 – Leaders At The Sea järjestettiin 25.-27.4.2014 Silja Symphonylla. Seuraava artikkeli tarkastelee kokousta ensikertalaisen silmin. Kirjoittaja on Aurajoen Nuorkauppakamarin vuoden 2013 koejäsen, ja vuoden 2014 hallituksen jäsen, LIO Minna Janhonen. 

Millainen kokemus oli Huippukokous 2014? Osallistuin ensimmäistä kertaa Suomen Nuorkauppakamareiden Vuosikokoukseen – kyseessä oli siis allekirjoittaneen ihkaensimmäinen kansallinen tapahtuma. Kokouksen järjesti tänä vuonna Tampereen Nuorkauppakamarin komeat valkotakkiset – ja hienon kokouksen järjestivätkin!

yleisö

Aurajoen Ankkoja seuraamassa Juhani ”Tami” Tammisen keynote esitystä.

tamminen

Tami stagella.

 

Kokoukseen kuului vaikka mitä; oli koulutuksia, keynote-esityksiä, tapaamisia eri aihepiireihin liittyen, hyvää ruokaa, juomaa, seuraa, vanhoja ja uusia ystäviä – ihan jokaiselle jotakin. Tämänkaltaiseen kokoukseen on osattava osallistua ajatuksella, että ihan joka paikkaan ei voi ehtiä, eikä jokaisessa ohjelmanumerossa voi olla mukana. On ajateltava, että minun kuuluukin olla juuri tässä ja nyt, eikä murehtia sitä, mitä jossain toisaalla saattaa olla menossa.

lamberg

First timers- tapaaminen Irene Lambergin (kansallinen puheenjohtaja) johdolla.

loman

”Kiinteistövälittäjä Kaisa” ja Teuvo Loman hostasivat onnistuneesti Huippukokouksen avausta.

Laivan irrottua satamasta alkoi muunmuassa First Timers-kokoontuminen ja Tulojuhla. Verkostoitumisen ja heittäytymisen tärkeys tuli ilmi; Tampereen Nuorkauppakamari järjestävänä tahona haastoi jokaisen alueen lavalle esiintymään – näistä esityksistä hehkeä juontajapari valitsi voittajan! Taisi C-alue voittaa, vai muistankohan nyt ihan väärin?

arman

Arman Alizad

Kokouksen toisena päivänä lavalle nousi toinen toistaan huikeampia henkilöitä inspiroivien tarinoiden kera. Henkilökohtaisesti odotin eniten kokouksen viimeistä keynote-esiintyjää, Viimeinen Ristiretki,- ja Kill Arman,-ohjelmista tuttua Arman Alizadia. Mitä häneltä opin? Ainakin sen, että saa pelätä ja epäonnistua. Se miten pelkoon ja epäonnistumiseen suhtautuu, määrittelee sen, miten pitkälle pääsee. Mielenkiintoisin statement häneltä oli, että ”Jos Suomi lähettäisi kaikki 18 vuotta täyttävät nuoret kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön, se muuttaisi tätä kansakuntaa aivan valtavan paljon.”

ankkoja

Iloisia kokoukseen osallistujia. Kuvassa vasemmalta oikealle; vuoden 2014 koejäsenet Irene Mattila sekä Matias Mäenpää ja vuoden 2014 COM Satu Alitalo.

menu

Kokouksessa nautittiin hyvää ruokaa.

kimwallenius

Kim Wallenius, Aurajoen Nuorkauppakamarin tuorein senaattori #73091

senaattorijuhla

Juhlimme uutta senaattoria!

Kaiken kaikkiaan Huippukokous 2014 – Leaders At The Sea oli kerrassaan mieleenpainuva kokemus. Sopivassa suhteessa asiaa, koulutuksia ja kokoustamista, viihdettä ja hauskanpitoa unohtamatta.

Nuorkauppakamaritoiminnasta saa irti juuri niin paljon, kun siihen on itse valmis panostamaan. Henkilökohtaisesti koen nuorkauppakamaritoiminnan verkostoitumisen, kouluttautumisen ja ilmapiirin vertaansa vailla olevana toimintana. Nuorten johtajien ja yrittäjien järjestö, joka on juuri sellainen, jollaiseksi me sen itse muokkaamme.

Be better!

tampereenkainalossa

Allekirjoittanut kokouksen järjestäneiden, Tampereen Nuorkauppakamarilaisten, kainalossa. Kiitos Tampereen Nuorkauppakamari!

 

Kirjoittaja: Minna Janhonen, Aurajoen Nuorkauppakamarin LIO 2014

Sinua voisi kiinnostaa myös...