VeriRyhmä starttaa – Veri Kiertämään!

Verenlaskiaistiistaina Ankat ojensivat auttavat räpylänsä

Kansallisen nuorkauppakamariviikon perinteinen verenluovutus oli mainio syy kokoontua porukalla Turun Veripalveluun, jutella päivänpolttavista asioista ja istuutua hetkeksi kahvipöytään verenluovutuksen jälkeen. Veripalvelu oli kattanut herkulliset laskiaispullat laskiaistiistain kunniaksi, jotka jo itsessään houkuttelivat paikalle ihmisiä. Tapahtuman järjestäminen oli helppoa ja mukavaa yhteistyön Veripalvelun kanssa ollessa mutkatonta ja henkilökunnan erittäin palvelualtista sekä ammattitaitoista.  Monia kiinnosti ajatus oman VeriRyhmän perustamisesta työporukan kesken ja pari uutta ryhmää saatiin päivän aikana perustettuakin!

CillaMikkoAnne

Verenluovuttaminen ei ole pelottavaa!

Kokemuksia vaihdettuamme kuulimme, että parhaimmillaan työnantaja on antanut työntekijöilleen esim. tunnin työajasta verenluovutusta varten vaikkapa työpäivän päätteeksi. Tällä tavalla toimimalla VeriRyhmä on yritykselle konkreettinen tapa toteuttaa yhteiskuntavastuuta yhdessä henkilöstön kanssa. Työntekijät voivat porukalla mennä luovuttamaan verta yhtä hyvin työajan ulkopuolellakin, jos työaikana luovuttaminen ei ole työn luonteen takia mahdollista. Verenluovutus porukalla luo työpaikalle positiivista yhteishenkeä ja auttamishalua. Koko työyhteisö saa kokea olevansa tärkeä osa avun ketjua.

veriryhmä

Perusta oma veriryhmä!

VeriRyhmä JCI-Aurajoki

Aurajoen nuorkauppakamari perusti oman VeriRyhmän päivän aikana ja sen yhteyshenkilöksi valittiin yksimielisesti Tero Rantaruikka, jolle päivän verenluovutus oli jo 27. kerta! Voit olla yhteydessä Teroon, jos haluat liittyä Ankkojen omaan verenluovutusporukkaan.

Perustamalla VeriRyhmän kuulut hengenpelastajien joukkoon!

VeriRyhmäprojekti startataan käyntiin huhtikuun aikana ja tavoitteena on perustaa uusia VeriRyhmiä, jotta Veripalvelu tavoittaisi tarvittaessa mahdollisimman helposti ja nopeasti auttamishaluiset ja –kykyiset ihmiset.

Jäsenistöön tullaan olemaan yhteydessä lähiaikoina VeriRyhmäprojektin nimissä. Tavoitteena on löytää aktiivisesta porukastamme ihmisiä, jotka olisivat omilla työpaikoillaan mahdollisia yhteyshenkilöitä uusia VeriRyhmiä perustettaessa.

Mikä on VeriRyhmä? 

Hyvää mieltä koko porukalle!

• Ainutlaatuinen tapa tehdä hyvää yhdessä

• Vie vain 1–1,5 tuntia (ryhmän koosta riippuen)

• Joustavat luovutusajat – joka arkipäivä on hyvä verenluovutuspäivä

• Tarvittaessa maksuton kuljetus (min. 4 hlöä)

• Ensikertalaistenkin helppo tulla mukaan ystävien kannustamana

• Mahdollisuus käydä luovuttamassa ’VeriRyhmän piikkiin’ myös yksittäin

• Yhteinen päätös tekee luovuttamisesta säännöllisempää.

• Hyvä tapa toteuttaa vastuullisuutta yrityksissä ja yhteisöissä

• Veripalvelu tarjoaa kahvit ja pientä purtavaa ja muistuttaa tarvittaessa uudesta käynnistä.

• Helppo liittyä: rekisteröitykää ja sopikaa luovutusaika Veripalveluun

• Auttamisen iloa kaikille!

CillajaKatri_ensikertaa

Cilla ja Katri, molemmat ensikertaa verta luovuttamassa!

Kirjoittanut: Anne Ala-Nissilä

 

You may also like...