Huippukokous Leaders At The Sea – Untuvikkona Itämerellä

Osallistuminen Huippukokoukseen, omalta kohdaltani ensimmäiseen Nuorkauppakamarien kansalliseen tapahtumaan, oli alusta asti hieman haparoivaa – untuvikkoankan ensiaskeleita. Mitä? Koska? Miten? Ihan alkuun rekisteröinti meinasi mennä pieleen. Hytillinen ankkoja olisikin jäänyt rannalle ruikuttamaan, mikäli  kokeneemmat ankat eivät olisi meitä ajoissa tuplarekisteröinnistä muistuttaneet. Entäs sitten kaiken mielenkiintoisten ohjelman sovittaminen rajattuun aikaan? Pitäisikö tämä kaikki saada sopimaan yhteen risteilyyn? No lopulta halutut ohjelmat tuli varattua ja ennakko-ohjelmasta katsottua kaikki aktiviteetit joihin olisi kiva osallistua.

Starttasimme matkaan loistavassa seurassa Ducking Tourin kyydittämänä. Helsinkiin saavuttuamme siirryimme tyytyväisinä laivalle, valmiina osallistumaan kaikkeen mahdolliseen. Päästyämme laivaan ja löydettyämme hyttimme tajusimme kuitenkin, että olimme jo missanneet osan päivän ohjelmasta. Tarkemmin ohjelmalehtisestä katsottuamme huomasimme, että emme millään tulisi ehtimään kaikkiin haluamiimme tapahtumiin. Stressihän siitä meinasi tulla. No puolet Huippukokouksen annista meni ohi suun, mutta se osa johon ehdimme oli kyllä paikalla olemisen arvoista. Perjantai- ilta oli ohi nopeasti ja lauantaina oli vuorossa lisää mielenkiintoisia Keynote puhujia. En ollut aiemmin kuullut Patrick ”Pata” Degerholmin tai Per Holknektinpuheita. Oli siis hyvä valinta jäädä kuuntelemaan heitä, eikä lähteä heti aamutuimaan Tukholmaan ostoksille. Tosin tehokkaina naisina ostoksillekin ehdimme.

20140426_134320

Tukholmasta löytyi muun muassa ankkoja!

Patrick ”Pata” Degerholmin puhui tiimeistä ja tiimiytymisestä. Per Holknekt puolestaan kertoi mielenkiintoisesta elämästään sekä onnistumisistaan että epäonnistumisistaan. Poimin teille jaettavaksi muutaman aiheen, joista kumpikin puhuja hyvin mielenkiintoisesti kertoi, kokemuksen syvällä rintaäänellä.

”Motivaation pitää olla vahva. Kun tekee sitä mitä haluaa tehdä jaksaa tehdä, eivätkä ongelmat tunnu ongelmilta. Pitää vain löytää se oma juttu. Täytyy muistaa, että jokainen meistä on hyvä jossakin asiassa ja heikko jossakin toisessa.”

Tämähän kuulostaa helpolta, mutta moniko meistä on löytänyt sen oikean, oman jutun, motivaation lähteen? Onnea niille, jotka ovat sen jo löytäneet.  

”Kun menet sinne missä muut eivät ole, löydät mahdollisuuksia. Tee asioita omalla tavallasi äläkä pelkää, sillä jos et yritä, et voi saavuttaa mitään. Aseta itsesi myös vaikeisiin tilanteisiin jotta kehittyisit.”

Epäonnistuminen pelottaa ja monesti pelot johtuvat vain tietämättömyydestä. Kannattaako pelon antaa määritellä omaa elämää?

”Jos et osaa jotain itse, etsi itsellesi kumppaneita, jotka täydentävät osaamistasi. Oleellista on, että valitsemasi tiimin arvot on hitsattu yhteen ja löydätte yhteisen kielen. Arvostus ja kunnioitus luovat luottamuksellisen työskentelyilmapiirin, jolloin tavoitteet saavutetaan paremmin ja sekä ideoita että vastuuta uskalletaan jakaa.”

 Tiimeissä työskennellään usein ilman arvostavaa, kunnioittavaa ja luottamuksellista työilmapiiriä. Herääkin kysymys tuottaako tällainen tiimi odotetunlaisen tuloksen tai edistääkö tällainen työtyytyväisyyttä? Miksi näin silti jatkuvasti työskennellään?   

20140426_152822

Myös Arman Alizad esiintyi Huippukokouksessa.

 

Ajatuksia herättäviä puheita olivat molemmat.

Tiimiytymistä me untuvikot harjoitimmekin perinteikkään Puheenjohtajan Kesäpäivän suunnittelun merkeissä. Suunnittelu ja yhteistyö sujuikin mallikkaasti ja tiimi toimi hienosti. Motivaatio tekemistä kohtaan oli kohdallaan ja uusia ideoita on otettiin ennakkoluulottomasti käyttöön. Puheenjohtajan Kesäpäivistä tulikin jälleen kerran ikimuistoiset!

Huippukokous tarjosi meille hienojen puhujien lisäksi hyvää ohjelmaa, musiikkia ja ruokaa, puhumattakaan loistavasta seurasta. Monen uuden tuttavuuden lisäksi sain kunnian tutustua muutaman ankkaan muita paremmin. Mahtavia ihmisiä! Onneksi tapahtumia ja mahdollisuuksia uusien ihmisten tapaamiseen on tarjolla jatkuvasti, vaikka osa menee varmasti taas ohi suun. Vaikeille valinnoille ajankäytön suhteen ei siis näy loppua. Yhtä kaikki mahtava reissu, jolle kannatti ehdottomasti lähteä. Samaa voin sanoa jo kuluneesta vuodesta koeankkana.

20140426_192525

Huippukokouksessa jaettiin tunnustuksia ansioituneille kamarilaisille.

 

Aurinkoista syksyä ja intoa uusiin haasteisiin!

Kirjoittanut: vuoden 2014 koeankka MarjoLeino (os. Heikkinen)

Sinua voisi kiinnostaa myös...