Turun Tähden 2014 -kilpailun voittajat saivat omat katulaatat Veistämönaukiolle

IMG_9934 kopio 2

Turun Tähden 2014 -kilpailun voittajat julistettiin keskiviikkona Veistämönaukiolla. Uusia metallitähtiä kiinnitettiin Turun omalle Walk of Famelle kolme, kun raati jakoi tunnustuksen näyttelijä Ismo Kalliolle, muusikko Ressu Redfordille ja pop-tähti Robinille.

– Pääsin Walk of Famelle Michael Monroen seuraan, ihan sairaan hyvä fiilis! Vanhemmat ja manageri salasivat minulta koko asian, ja sain kuulla tästä huikeasta kunnianosoituksesta vasta eilen, Robin kertoi.

– En oikeastaan uskonut alkuun, että minä olisin voittajien joukossa. Oli melko hämmästynyt olo. Kun katsoo, mihin tähtijoukkoon pääsin, valinta taitaa hieman imarrella minua, Ismo Kallio sanoi turhankin nöyrästi.

– Turkulaisuuden tuo parhaalla tavalla esille tekemällä asiat omalla tavalla ja hyvin. Ei asiaa tarvitse sen kummemmin ylikorostaa. Ehkä me kolme voittajaa olemme tuoneet juuri sellaisella tyylikkäällä tavalla turkulaisuutta esiin, Ressu Redford mietti.

Yli 2 000 vastausta yleisöäänestyksessä

Yleisö pääsi äänestämään omaa suosikkiaan nettiäänestyksessä, johon vastasi peräti runsaat 2 000 ihmistä. Äänestys oli neuvoa-antava, ja lopulliset valinnat tekivät kilpailun järjestäjistä koostuva raati.

Raatiin kuuluivat Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola, Aurajoen Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Tatu Virta, World Trade Center Turun johtaja Mirja Kärkäs-Lainio ja Radio City Turun aluetuottaja Marianne Holmström.

Turun Tähden -palkinto on tunnustus, joka myönnetään turkulaisuutta taiteen, viihteen tai urheilun saralla positiivisella tavalla tunnetuksi tehneelle henkilölle tai ryhmälle.

Turun Tähden on perinteikäs, kolmen vuoden välein pidettävä kilpailu, jonka voittajat saavat Veistämönaukiolle, Turun World Trade Centerin edustalle katulaattaan kiinnitettävän metallitähden, johon kaiverretaan saajan nimi.

Kilpailua on järjestetty jo 18 vuoden ajan, ja tähtiä on jaettu sinä aikana 27. Tunnustuksen jakavat Aurajoen Nuorkauppakamari ry yhteistyössä Turun kaupungin, Radio City Turun ja World Trade Center Turun kanssa.

____________________________

Turun Tähden -palkinnon voittajat:
1996: Tamara Lund, Helena Kara, Pentti Viherluoto, Saku Koivu, Tommi Läntinen, Vilperin Perikunta, Matti & Teppo
1999: Matti Salminen, Pepe Willberg, Anni Polva, Jarkko Laine
2002: Karita Mattila, Reijo Mäki
2005: Tuija Piepponen, Jussi ”Juba” Tuomola, Ruisrock-festivaali
2008: Darude, Leena Lander, Aiju von Schöneman, Finlanders
2011: Michael Monroe, Mikko Koivu, Mikko Kouki
2014: Ismo Kallio, Ressu Redford, Robin

You may also like...