Suomen valovoimaisin kamari!

Kirjoittaja: Sarianne Mäkelä PRES 2015
____328793_4798878529699_1584210145_o

Järjestössä, jonka toiminta perustuu vuosittaiseen ihmisten vaihtumiseen, on kalenterivuosien ylitse ulottuva pitkäjänteisempi linjanveto tärkeässä asemassa. Linjanvetona toimii kamarin strategia. Aurajoen kamarin edellisen strategian voimassaolo loppuu kuluvaan vuoteen, joten uuden laatiminen oli tämän vuoden to do -listalla. Prosessi alkoi viime vuonna projektipäällikön etsinnällä. Henkilön valikoituminen oli oikeastaan itsestään selvää, onhan meillä jäsenistössä oma strategia-soon-to-be-tohtori Martin Nordell. Erityisen itsestään selvä tästä vaihtoehdosta tuli, kun Martin vieläpä suostui ottamaan tehtävän hoitaakseen.

Ja erinomaisen hyvin on tehtävä hoitunut. Vuoden alusta Martin kokosi projektityöryhmän, johon tuli mukaan kiitettävä määrä asiasta ja tulevaisuudestamme kiinnostuneita ankkoja. Ydinryhmässä ovat olleet mukana (tieteellisesti mitattuna projektipalaverien läsnäolomäärällä) Ringa, Milla, J-P, Marjaana, Maija ja Maarit. Allekirjoittanut on toiminut takapiruna ja kommentteja on prosessin kuluessa saatu muun muassa hallitukselta ja senaattoreilta. Kokonaisuutena arvioiden voi olla tosi tyytyväinen siihen, kuinka paljon jäsenet ovat uuden strategian valmisteluun osallistuneet – tästä ei tullut mikään salassa valmistunut asiakirja, johon olisi koottu vain yhden tai kahden ihmisen näkemyksiä. Huhu kertoo, että sellaisiakin on tässä maassa joskus nähty…

Vaikka valmistelussa mukana on ollut laaja otos jäsenistöä, seuraavassa vaiheessa laajennetaan tätä otosta vielä entisestään. Luonnos toimitetaan nyt kommenteille koko seurakunnan nähtäväksi, ja niitä kommentteja oikeasti odotetaan – suuria ja pieniä. Unohda siis kaikenlaisten kynnysten olemassaolo ja kerro mitä mieltä olet. Mielipiteitä pääsee esittämään sekä sähköisesti että kasvotusten suoraan projektipäällikölle, joka on lupautunut järjestämään päivystyssession vain tätä tarkoitusta varten. Kommenttien perusteella luonnosta muokataan ja lopullinen versio on hyväksyttävänä toukokuun senaattorikokouksessa.

Osallistu – tulevaisuuden linjat ovat meidän kaikkien käsissä!

Sinua voisi kiinnostaa myös...