Ankkamainen matka kunniajäseneksi

CIMG2177

Toinen toistaan hauskempia muistoja on kasaantunut mummona muisteltavaksi. Terhi Vienon kanssa ystävystyimme jo koejäsenvuonna ja yhdessä olemme kokeneet monet alueelliset ja kansalliset kokoukset ja muut tapahtumat. Kuvassa Terhin kanssa Aurinkokylpy-konffan etkoilla 2009.

 

Kirjoittaja: Niina Nieminen, kunniajäsen

____

Kamariuraa yhdeksän vuotta takana – ja nyt myös useita edessä! Kiitollisena ja nöyränä otin vastaan tiedon nimityksestäni Aurajoen Nuorkauppakamarin kunniajäseneksi.

niinan kaikki kuvat 479

Purjehduskoulutuksessa 2006 opeteltiin eväiden syönnin lomassa myös purjehtimaan. Kuvassa Minna Korjala, Niina Nieminen, Laura Kause ja Sinikka Sinervuo-Koskinen.

Kun aloitin kamarissa vuonna 2006, en osannut kuvitellakaan, miten upeita vuosia tulisin kamaritoiminnassa kokemaan. Ensimmäiset muistot liittyvät järjestämäämme Kaikkien Aikojen Puheenjohtajan Kesäpäivään 2006. Ne järjestettiin Paraisilla, Tammiluodon viinitilalla. Kaiken muun ohjelman lisäksi me untuvikot loihdimme katsojien iloksi värikkään ja rytmejä pursuavan sambaesityksen. Oli siinä iloa silmälle kun ryhmämme, pari pankkiiria ja lääkäri, ja monta muuta eri alan asiantuntijaa sekä tietysti keihäänheittäjänäkin tunnetuksi tullut Juha Laukkanen, heilutti lannettaan ja pöllytti sulkapäähineitään samban kuumien rytmien tahtiin.

Koejäsenvuoden jälkeen sain toimia TREASina ns. Taipaleen hallituksessa. En ollut koskaan aiemmin tehnyt mitään kirjanpitoon liittyvää, tästäkin kullanarvoisesta ja jälkeenpäin moneen kertaan hyödynnetystä kokemuksesta saan siis kiittää kamaria. Myös hallitustyöskentelystä tuli paljon oppia ja tutustui kamaritoimintaan uudella ”levelillä”.

niinan kaikki kuvat 1233

Multitwinning Frankfurtissa 2008 tarjoili unohtumattomia elämyksiä meille jokaiselle. Kuvassa Ankka-poppoota nauttimassa perinteisiä saksalaisen snägärin tuotteita kaupunkikierroksen tauolla.

Vuosien aikana osallistuin erilaisiin projekteihin, niin avustavissa tehtävissä kuin projektipäällikkönä. Näistä viimeisimpänä ja palkitsevimpana mainittakoon kaikki odotukset ylittänyt Jatkaja-seminaari viime marraskuussa. Tilaisuus vastasi suunnitelmia, houkutteli paikalle juuri oikeaa kohderyhmää eli yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria ihmisiä ja onnistui kertakaikkisen ankkamaiseen tyyliin eli ”viimeisen päälle”. Itselleni seminaarin järjestäminen oli mitä mainioin johtamis- ja oppimiskokemus. Hieno projekti, jolla lisättiin Aurajoen kamarin näkyvyyttä erityisesti yhteiskunnallisena vaikuttajana. Luopuvien yrittäjien on hankala löytää jatkajaa yritykselleen ja tällä panoksellaan Aurajoen kamari halusi olla vaikuttamassa Turun talousalueen yrittäjyyteen jakamalla tietoa yrittäjävaihdoksista uusille kiinnostuneille yrittäjille. Laskin, että tavalla tai toisella seminaarin järjestelyissä oli mukana 23% kamarin jäsenkunnasta. Vielä kerran suuret kiitokset mahtavalle tiimille ja yhteistyökumppaneille, joiden kanssa tilaisuus toteutettiin!

22082008247

Isot kiitokset kamarikummilleni Kalle Laaksoselle, hänen ansiostaan ylipäätään lähdin mukaan toimintaan. Kuvassa Kallen seurassa rapujuhlissa 2008.

Mukaan kamarivuosiin mahtuu myös koulutuksia, toistakymmentä alueellista ja kansallista kokousta, kaksi Eurooppa-kokousta ja muutama unohtumaton multitwinning-tapaaminen. Miten mahtaviin ihmisiin olenkaan saanut tutustua näiden vuosien myötä! Niin paljon iloa ja mukavia kohtaamisia! Pienenä nyanssina tanssiharrastuksestani, joka laajeni myös kamaritoiminnan puolelle: mm. EC Tallinnassa 2006 olin esiintyjänä mukana Team Finlandin tanssishowssa ja Tampereen kansallisen vaalikokouksen iltajuhlassa esitin playbackina Shakiraa mustissa nahkahousuissa ja vaaleakutrinen peruukki hulmuten..

Välillä asiaa ja uuden oppimista, ja välillä hauskuutta ja heittäytymistä – sitä kamaritoiminta on minulle ollut. Se on kokemuksia ja osaamista kerryttävää. Se on yhdistelmä iloa ja asiaa. Se osoittaa konkreettisesti sen, että mihin ryhtyy ja mihin panostaa, sen saa itselleen moninkertaisesti takaisin.

Kiitos Ankat, yhteinen matkamme jatkuu! Nähdään puheenjohtajan kesäpäivillä!

 

 

 

 

 

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös...