Viestintää, vaikuttamista ja debatointia viestinnän päivässä

Päivän kouluttajat Iida Repo ja Urho Blom sekä IND Marjo Leino viestinnän päivässä

 

Ankkojen viestinnän päivässä kuultiin mielenkiintoisia koulutuspuheenvuoroja viestinnästä eri somekanavissa, lobbauksesta ja kehokielestä. Tapahtumassa käytiin myös huikea A-alueen debattikilpailu, joka ei todellakaan jättänyt kylmäksi ketään. Voiton vei lopulta Debatoijat ilman rajoja -joukkue vain hiuksen hienolla erolla Aurajoen joukkueeseen.  

WP_20150926_12_26_12_Pro (3)Viestinnän päivä alkoi lauantaina mukavan rennosti brunssilla ja kuulumisten vaihdolla. Tervetulosanojen jälkeen siirryttiin pikku hiljaa päivän ohjelmaan. Suomen Nuorkauppakamareiden viestintäjohtaja Iida Repo aloitti koulutuspuheenvuorot aiheella ”tuliko viesti perille”. Sosiaalisen median megatrendeistä ja viestinnän mahdollisuuksista aina Facebookista Snapchatiin puhunut Iida kehoitti rohkeuteen olla aito, rehellinen ja avoin sosiaalisessa mediassa. Myös mokista pitää uskaltaa kertoa.

Toisen päivän puheenvuoron piti Urho Blom aiheella ”lobbausta ja/vai viestintää”. Puheenvuorossaan Urho kertoi lobbauksesta yleensä ja miten sillä voidaan vaikuttaa WP_20150926_13_25_33_Pro (2)yhteiskuntaan. Lopuksi puhui Anitra Boman-Penttinen aiheenaan ”kehon viestintä”. Anitran mukaan voimme kehonkielellä viestittää tietoisesti tai tiedostamatta henkisen statuksemme. Kehonviestintä ja non-verbaalinen viestintä voi olla myös henkilöbrändäystä.

Koulutuspuheenvuorojen aikana käytiin myös A-alueen debattikilpailun karsinnat. Lopuksi käytiin huikea finaali, jossa vastakkain olivat Aurajoki ja Debatoijat ilman rajoja (Raisio-Naantali-Kaarina-Salo -joukkue). Aiheena finaalissa oli ”syrjähyppy parantaa avioliittoa”. Joukkueet lähtivät kisaan selvästi erilaisilla taktiikoilla. Aurajoki vastustavana joukkueena otti asialinjan ja argumentoi vahvan ammattimaisesti. Debatoijat ilman rajoja -joukkue puolusti väitettä selvästi WP_20150926_14_45_35_Pro (2)humoristisemmalla tyylillä rekvisiittaa unohtamatta. Finaali oli erittäin tasaväkinen ja tuomaristo mietti kauan päätöstään. Loppujen lopuksi ero joukkueiden välillä oli todella pieni, ja voitto meni Debatoijat ilman rajoja -joukkueelle. Aurajoki sai erityisesti palautetta juuri asiallisesta ja ammattimaisesta debatoinnistaan, joka oli ollut tuomariston mieleen.

Vaikkakin voitto meni sivu suun, sai Samuli Tuomikoski ansaitusti tunnustusta debatointitaidoistaan, kun hänet palkittiin päivän parhaana debatoijana. Voitto tuli erittäin ammattimaisesta ja hyvästä teknisestä debatointiosaamisesta.

 

WP_20150926_15_48_56_Pro (2)
WP_20150926_16_44_20_Pro (2) WP_20150926_16_48_35_Pro

 

Katso video voittajan julkistamisesta:

 

 

You may also like...