Yrittäjyydestä kiinnostuneet kokoontuivat Logomoon

Mistä jatkajat 28 000 yritykselle?

Turun Logomossa 19.11. järjestetty JATKOON!-seminaari kokosi yhteen yrittäjyydestä kiinnostuneet. Tapahtumassa jaettiin tuhti paketti tietoutta yritystoiminnan kasvattamisesta ja yrityskaupoista eri näkökulmista. Tuoreinta kokemusta onnistuneesta yrityskaupasta tarjoili seminaariväelle Petri Elovaara, joka myi kuusi vuotta sitten perustamansa yrityksen kilpailijalleen vain kahta päivää aiemmin.

Suomen 330 000 yrittäjästä ja yrittäjäperheen jäsenestä noin 33 prosenttia on yli 55-vuotiaita. Vuoteen 2024 mennessä 28 000 yritystä on tulossa myyntiin, 14 000 yritystä toteuttaa sukupolvenvaihdoksen ja 20 000 yritystä uhkaa lopettaminen yrittäjän ikääntymisen vuoksi. Samaan aikaan Suomi kärsii yrittäjävajeesta.

JATKOON!-seminaarin tarkoituksena on antaa rohkeutta ja eväitä yrityksen omistajavaihdosta tai sukupolvenvaihdosta suunnitteleville jatkajille. Löytyisikö Suomesta uusi rohkea sukupolvi, joka ottaisi yrityskaupalla/sukupolvenvaihdoksella lentävän lähdön yrittäjäuralleen ja tukisi merkittävästi kansantalouttamme?

Seminaarissa jaettiin tuleville yrittäjille rahanarvoista tietoa ja vinkkejä yrittäjyyden eri osa-alueille, kuten rahoitukseen, verotukseen, yrityksen arvonmääritykseen ja juridiikkaan. Lisäksi workshopeissa esiteltiin yrittäjän arkea helpottavia työkaluja, kuten sitä miten yrittäjä voi ulkoistaa asiakaspalvelunsa ja keskittyä ydinosaamiseensa. Pääpuhujina tapahtumassa kuultiin Meyer Turku Oy:n henkilöstöjohtaja Tapani Lankista, Lyyti Oy:n perustajaosakas ja toimitusjohtaja Petri Hollménia, sekä Vilperi Digimediat Oy:n perustajaosakas Petri Elovaaraa. Puhujat tarjoilivat seminaariväelle erittäin kattavan vinkkipaketin yritystoiminnan kasvattamiseen ja yrityskauppatilanteisiin omista erilaisista näkökulmistaan ja lähtökohdistaan. Lisää konkreettisista vinkeistä voi lukea Aurajoen Nuorkauppakamarin blogista.

JATKOON!-seminaarin järjesti Aurajoen Nuorkauppakamari ry yhteistyössä Pappila Penkkala Groupin, PricewaterhouseCoopersin, Rastorin, Turun Seudun Osuupankin sekä Fonectan kanssa.

Ankkablogi: JATKOON!-omistajanvaihdosseminaari kasvun, yrittäjyyden ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi

You may also like...