Ankka JCI European Academyssa

JCI European Academy on kansainvälinen Nuorkauppakamarien valmistautuville puheenjohtajille tarkoitettu nelipäiväinen akatemia, joka järjestetään vuosittain Ruotsissa Göteborgin liepeillä. Vaikka tänä vuonna koulutus järjestettiin jo 21. kerran, on Ankkoja osallistunut koulutukseen aiemmin vain kerran. European Academyyn on nimittäin kansallisorganisaatioilla vain rajallinen määrä paikkoja, ja kiintiöpaikoista on aktiivisissa jäsenmaissa kova kilpailu. Akatemiaan haetaan hakemuksella SNKK:n kautta, ja valinnat koulutukseen lähetettävistä varapuheenjohtajista tekee koulutusjohtajan kokoama valintatiimi. Lisätietoja hakuprosessista ja valintakriteereistä voit lukea täältä.

Vuonna 2017 European Academyyn osallistui ennätykselliset 93 osallistujaa, 24 maasta ympäri Eurooppaa. Myös Suomen delegaatio oli tänä vuonna poikkeuksellisen suuri – Suomesta koulutukseen hyväksyttiin 9 osallistujaa:

Mari Männistö, Aurajoen Nuorkauppakamari
Sanna Raikaa, Espoon Nuorkauppakamari
Kaisa Marin, Kajaanin Nuorkauppakamari
Taru Mikkonen, Kouvolan Nuorkauppakamari
Raita Virranniemi, Kuusamon Nuorkauppakamari
Susanna Issakainen, Metropolin Nuorkauppakamari
Hanna Kallio-Kokko, Pirkanmaan Nuorkauppakamari
Saila Järvinen-Junttila, Porin Nuorkauppakamari
Heidi Similä, Vaasan Nuorkauppakamari

Mukana kouluttautumassa oli myös Pirita Huotari, jolla on kaksoisjäsenyys Jyväskylässä sekä Darmstadtissa. Näiden suomalaisosallistujien lisäksi myös järjestelytiimissä oli suomalaisvahvistuksia – Niina Härkönen ja Jenni Ahlstedt varmistivat, että myös COCssa (eli Conference Organizing Committeessa) liehui Suomen lippu korkealla. Suomen delegaation lisäksi vain Belgialla ja Turkilla oli melkein yhtä monta osallistujaa.

Nelipäiväinen akatemia sisälsi luentoja, workshopeja, ryhmätöitä, uusia haasteita, elämyksiä, paljon naurua ja hieman kyyneleitäkin. Koulutus oli täynnä ohjelmaa ja yllätyksiä, konseptia voisi kuvailla jopa nerokkaasti rakennetuksi. Näin jälkeenpäin ajateltuna on ihmeellistä, kuinka jokainen pienikin yksityiskohta akatemiassa oli rakennettu edistämään osallistujien itsetutkiskelua ja henkistä kasvua. Akatemiaviikonlopun jälkeen en ole ainostaan parempi johtaja, olen myös parempi ihminen. Toki tie on vasta alussa, mutta European Academystä sain korvaamattomat eväät tulevalle matkalle, sekä ainutlaatuisen verkoston tulevaisuuden johtajia ympäri Euroopan. Nämä ihmiset ovat arvokkaita kontakteja tulevaisuudessa, sillä he tulevat toimimaan johtotehtävissä niin Nuorkauppakamarissa kuin yrityselämässäkin.

Akatemia oli rankka rutistus, mutta voin täydestä sydämestäni suositella koulutusta kaikille JC-toiminnasta motivoituneille tuleville puheenjohtajille. Tähän koulutukseen kannattaa hakea!

JCI Executive Vice President Jonathan J. Borg innosti kamarilaisia muistamaan saamansa opit ja jatkamaan aktiivista kehittymistä koulutuksen jälkeen:

” The JCI European Academy is a leadership academy which trains the leaders of tomorrow with the practical skills which are needed to lead a team and be pioneers in creating positive change within their community. In my 18 years of leadership experience I have never seen anything quite like it.”

Eli – lähde mukaan ANKKojen DP-kisaan ja sitä kautta European Academyyn! It’s definitely worth it!

Mari Männistö
ANKK DP 2017

You may also like...