Frankfurtin Multitwinning ankan perspektiivistä

Sometimes the greatest adventure is simply a conversation.
– Amadeus Wolfe

Voisin aloittaa jutun sillä, miten neljä ankkaa matkasi heinäkuun lopulla Frankfurtiin Multitwinning-tapahtumaan. Voisin myös kertoa siitä, miten vierailimme kaupungintalolla, tutustuimme Euroopan keskuspankkiin ja maistelimme paikallisia Riesling-viinejä vanhassa Kloster Eberbachin luostarissa. Multitwinningissä on kuitenkin pohjimmiltaan kyse jostain muusta, niin hauskoja kuin edellä mainitut aktiviteetit olivatkin.

Uutta perspektiiviä toki tarjoili vierailu Frankfurtin pilvenpiirtäjissä, mutta sitäkin enemmän keskustelut osallistujien kanssa. Erilaisia mielipiteitä ja ideoita mahtui joukkoon reilusti, kun  paikalla oli osallistujia kahdeksasta eri kamarista: Aurajoki, Central (Mongolia), Esja (Islanti), Espoo, Frankfurt, Leipzig, Lyon ja Vienna. Erilaisista kulttuureista ja taustoista huolimatta, jokaisesta osallistujasta löytyi samaa henkeä ja halua puhaltaa yhteen hiileen.

Multitwinning -yhteistyö on parina viime vuonna saanut uutta nostetta ja toivottavasti pystymme hyödyntämään tätä myös oman kamarin tekemisessä. Uusien ideoiden lisäksi osallistujien kanssa käydyt keskustelut lisäsivät arvostusta oman kamarin tekemiseen. On hienoa huomata, että Multitwinning -kamarit tunnistavat ankkabrändimme ja pitävät mm. koejäsentoimintaamme ainutlaatuisena. Me taas puolestamme voisimme ottaa oppia muiden kamarien yhteiskunnallisesti vaikuttavista projekteista.

Itselleni tämä oli viides perättäinen Multitwinning ja jokainen tapahtuma on ollut täysin järjestävän kamarin näköinen. Yhteistä kaikille Multitwinningeille on kuitenkin ollut osallistujien kesken muodostunut tiivis yhteishenki. Jokaiselta matkalta on tuliaisten ja muistojen lisäksi jäänyt käteen useampi kontakti sekä muutama elinikäinen ystävä. Multitwinningin tunnelmaa ei voi pukea sanoiksi, vaan se täytyy kokea itse. Onneksi siihen on ensi vuonnakin mahdollisuus: Multitwinning 2018 järjestetään Islannissa. Until we meet again!

Teksti: Katri Suutari
Kuvat: Ruth Gabler, Klaus Knorr, Jutta Schwela

You may also like...