Osallistuminen Riikan Eurooppakokoukseen palkitsi

A leader can be everyone. One with set of skills and behavior that inspires others.

Inspiraatiota ja oppeja johtajuuteen haettiin kesäkuun lopulla Eurooppakokouksesta Riikassa neljän ANKK jäsenen, kahden senaattorin ja kahden avecin voimin. Tapahtuma kokosi yhteen vajaa 1300 nuorkauppakamarilaista 60 eri maasta. Suurin delegaatio oli Saksalla, jonka perässä tulivat Sveitsi ja kolmantena Suomi.

Eurooppakokouksen yhteydessä järjestetty Latvia Business Forum tarjosi osallistujille laadukkaita Keynote puheenvuoroja, joista peräisin on myös alussa esittämäni ajatus johtajuudesta. Eurooppakokouksille totuttuun tapaan valittavana oli runsaasti koulutuksia, joihin päästäkseen ilmoittautumisessa sai olla nopea. ”Ankkadelegaation voimin kouluttauduttiin sekä suomeksi, englanniksi että saksaksi ja Business Forumissa luotiin uusia suhteita paikallisiin yrittäjiin” kertoi puheenjohtaja Mari Männistö.

Paikalliseen elinkeinoelämään tutustuttiin myös yritysvierailujen muodossa. Osallistuin valmistautuvan puheenjohtajan Maria Arjosen kanssa vierailukierrokselle, jossa kävimme luonnonkosmetiikkaa valmistavan Mádara Cosmeticsin tehtaalla, perinteikkäässä Lāči leipomossa sekä Daiļrade koksin tehtaalla, joka on yksi isoimmista puuhuonekalujen valmistajista Latviassa. Yritysvierailut tarjosivat ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa osin kansainvälisten yritysten tuotantoprosesseihin ja ideologioihin.

Uusia tuttavuuksia solmittiin luontevasti yritysvierailujen, koulutusten ja luentojen aikana vieressä istuvien nuorkauppakamarilaisten kanssa sekä rennosti iltajuhlissa. Vuoden 2019 Eurooppakokouksen järjestävän Lyonin iltajuhla antoi esimakua tulevasta samppanjan ja Can-can tanssiesityksen muodossa.

Osa ANKK delegaatiosta majoittui yhteisasuntoon yhdessä kolmen Ahvenanmaan ja yhden Turun kamarilaisen kanssa, mikä oli mainio tapa tutustua uusiin ja syventää tuntemustaan ANKK jäseniin. Eurooppakokoukset ovat otollinen paikka yllättäville kohtaamisille niin uusien kuin vanhojen tuttujenkin kanssa. ”Parasta JC-henkeä on se, että voi aamupalalta päätyä ekskursiolle ihmisten kanssa, joita et ole tavannut aikaisemmin” totesi valmistautuva puheenjohtaja Maria Arjonen.

Eurooppakokous huipentui juhannusaattona gaalaan, jossa jaettiin vuoden 2017 Eurooppapalkinnot. Suomi sai kaksi palkintoa: Best National Flagship Program kategoriassa palkittiin Finland Youth Forum ja Most Outstanding Local President -palkinnon sai Lauri Oksanen Tampereen Nuorkauppakamarista. On huikea tunne hurrata Suomen lippu kädessä tuhatpäisen yleisön joukossa voittajille. Ehkä Riikasta saatujen ideoiden ja oppien avulla jo ensi vuonna Lyonissa pääsemme hurraamaan ANKK kamarin Eurooppapalkinnolle…

Teksti: Katri Suutari
Kuvat: Maria Arjonen, Katri Suutari

 

Sinua voisi kiinnostaa myös...