Multitwinnailua satumaisessa Islanissa

Tulipa koettua satumainen Nuorkauppakamareiden MultiTwinning reissu Islantiin.
Matkasin Reykjavikiin keskiviikkona. Sää otti aurinkoisesti vastaan vastoin kaikkia odotuksia – Islannin säähän on pääsääntöisesti harmaa, kolea ja enemmän tai vähemmän sateinen. Vastaanottajat paikallisella JCI-talolla hämmästelivät kaunista säätä, jonka me suomalaiset heille tuliaisiksi veimme.
Paikalla oli myös Saksassa, Frankfurt am Mainissa vuosi sitten tutuiksi tulleita. Jälleennäkeminen oli lämmin ja me kaikki ihastelimme sekä hämmästelimme upeata säätä.
Torstaista sunnuntaihin kiertelimme kauniilla, mutta myös karulla saarella. Näimme paljon ja saimme ihailla saaren ainutlaatuista luontoa. Pääsimme sisään saaren kuuluisaan kummitustaloon, jonne vierailijoita ei juuri sisään päästetä. Sisällä vanhassa puutalossa, sen historian havinaa aistien päädyimme ikkunoiden ulkopuolella olevien kateellisten valokuvaavien turisten muistikorteille. Taisivat luulla meitä kummituksiksi.
Muutamat meille räätälöidyt yritysvierailut olivat hyvin organisoituja. Ennätimme myös kokeilla uimista kuumassa lähteessä, joka kuuluu jokaisen Islannissa vierailevan tehdä. Rikin tuoksuinen ilma ja vesi ei tosin ollut erityisen miellyttävä yhdistelmä, joskin aistit siihen nopeasti tottuivat. Paikallisessa panimossa saimme tastingin muodossa herätellä makuaistia saaren jaloja juomia maistellen. Islannissa hallitaan gourmet. Ruokien maut ja kattaukset ovat ruokataidetta parhaimmasta päästä. Saarella koko elämänsä raikkaissa keleissä laiduntanut lammas on takuuvarma valinta liharuuaksi.
Minun on helppoa suositella MultiTwinningiä. Se on erilainen tapa tutustua vieraaseen maahan ja sen kulttuuriin. Iloisessa ja samanhenkisessä seurueessa juttu kulkee, maailmankatsomus avartuu. Mukava lisä ovat uusien ystävien yhteystiedot, jotka tulevat mukana kotiin saakka.
by Jutta Schwela

Sinua voisi kiinnostaa myös...