Hallituksenvaihdossa siirrettiin tietoa ja ryhmäydyttiin

Terveisiä hallituksenvaihdosta 2018–2019!

Vuoden harmainpana päivänä 17.11.2018 ei satanut eikä nautittu greippijuomaa. Päivällä paistoi aurinko ja Aurajoen Nuorkauppakamari vietti hallituksenvaihtoa. Hallituksenvaihto on perinteinen tulevan vuoden puheenjohtajan järjestämä tiimipäivä, jonka tarkoituksena on käydä yhteisiä asioita läpi, ryhmäytyä ja huolehtia tiedon siirrosta edeltäjältä seuraajalle.

Hallituksenvaihtoa vietettiin Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry:n kerhotalolla Parkissa. Aloitimme päivän viestintäosuudella, jonka uusi tiedottajamme oli meille organisoinut. Eveliina Sillanpää toimii arkityössään Kallo Worksin graafisena suunnittelijana. Eveliina nauttii oivalluksista ja innostuu uusien visuaalisten ratkaisujen luomisesta asiakkaidensa käyttöön. Näin ollen olikin luonnollista, että kamarimme hallitusvirkailijat vuosilta 2018 ja 2019 saivat työstää aamupäivän kamarin viestintäsuunnitelmaa ja -strategiaa Markkinointikompassi-työkalun avulla. Me pohdimme yhdessä muun muassa sitä, mistä ANKK tunnetaan ja mistä saamme kiitosta.

Iltapäivällä tulevan vuoden hallitus pääsi seuraamaan istuvan hallituksen kokoustyöskentelyä ennen siirtymistä Knowhow transfer -treenin pariin. Kannan puheenjohtajana huolta jaksamisesta ja oli mukavaa, että saimme yhdistettyä ajatustyöhön myös ulkoilua ja auringossa oloa. Aloitimme Kuuvuoressa lämmittelyllä, josta kiitos Jani Rusille. Jani on 204,5 senttinen Turkulainen sportti-innovaattori, jonka päivätyö kuluu Nordeassa rahoituspäällikkönä. Treeni toteutettiin pareittain siten, että hallituksen 2018 jäsenet kertoivat uusille hallitusvirkailijoille omasta virastaan ja tärkeimmistä työpareista. Tarkoituksena oli siirtää hiljaista tietoa, parhaita oppimiskokemuksia ja sudenkuoppia.

Treenin jälkeen oli yhteinen purku, jossa keskityimme pullonkauloihin ja strategian jalkauttamiseen sekä siihen, miten varmistamme parhaat käytännöt ensi vuonna erityisesti avainteemojen kansainvälisyys, bisnes ja yhteiskuntavaikuttamisen osalta. ANKK:n kriittisiä menestystekijöitä ovat: 1) innostuneet jäsenet, 2) vaikuttavuus, 3) kansainvälisyys ja 4) kehittymismahdollisuudet.

Yhteinen purku ennen saunaa ja ruokailua oli tosi hauska ja hurmaava tilaisuus, koska tässä yhteydessä jaettiin myös virkailijoiden voimaesineet. Kamaritoimintaan liittyy merkittävä perinteitä, kiertopalkintoesineitä ja muita hassutuksia. Virkailijoiden voimaesineet eivät siten tee poikkeusta ja mukavaa, että näitä esineitä kiertää hallitusvirkailijalta toiselle. Osa on uusia edeltäjän seuraajalleen jättämiä ja osa vanhoja jo yli 20 vuoden takaisia. Tästä on hyvä jatkaa ja ilolla odotan kaikkien aikojen hallitusvuotta 2019! Sitä ennen kuitenkin tämä vuosi pakettiin ja seuraavaksi Joulukonsertti -projektin pariin! Tänä vuonna esiintymässä on Sani, joten luvassa on taatusti tunnelmallinen ilta.

 

Maria Arjonen

PRES2019

Sinua voisi kiinnostaa myös...