Palkintosadetta Aurajoen Nuorkauppakamarin vuodesta 2018

Viikonloppuna 1.-3.3.2019 pidetyssä Suomen Nuorkauppakamareiden A-alueen vuosikokouksessa Aurajoen Nuorkauppakamari sai osakseen palkintosadetta vuoden 2018 toiminnasta. ANKK palkittiin alueen Paras Nuorkauppakamari -palkinnolla. Lisäksi kamarin jäsen Riina Suutari palkittiin Vuoden Tulokkaana.

Vastavalittu ANKK 2018 hallitus

 

Aurajoen Nuorkauppakamarin toiminnan tarkoituksena on yhdistää aktiivisia tulevaisuuden tekijöitä ja toimia trampoliinina työelämän huipuille. ANKK haluaa olla valovoimaisin kamari, arvostettu kumppani sekä rohkea ravistelija. Vuonna 2018 Aurajoen Nuorkauppakamarissa toimittiin Ankkasydämellä ja keskityttiin lisäämään nuorkauppakamaritoiminnan arvostusta järjestämällä innostavaa toimintaa, vaikuttavia projekteja, panostamalla sidosryhmiin sekä PR-toimintaan.

Vuoden 2018 painopisteet olivat:

  • Ankkasydän​: Strategia- ja brändityön jalkauttaminen
  • Vaikuttavuus: Vaikuttavat projektit sekä rohkeat kannanotot, yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lisääminen
  • Pehmeät arvot​: Nuorison ja luonnon hyvinvointi

 

Yhteiskunnallisesti vaikuttavaa projektitoimintaa

Aurajoen Nuorkauppakamari toteutti toimintavuonna 2018 kuusi projektia sekä yhden yhteisprojektin. Projektien tavoitteena on varainhankinnan lisäksi vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan strategisten tavoitteidemme mukaisesti, sekä kehittää jäsentemme projektinhallinta-, myynti-, sekä muita työelämätaitoja.

 

Matrikkeliprojekti

Matrikkeliprojekti oli jälleen kerran kamarin tärkein varainhankintaprojekti, ja projektissa keskityttiin erityisesti jäsenten työelämätaitojen (myyntitaito, projektinhallintataito) kehittämiseen. Lisämaustetta projektin läpiviemiselle toi voimaan astunut GDPR-asetus, jonka tuomasta haasteesta olimme toki learning by doing -mentaliteetin mukaisesti innoissamme. Projektipäällikkö: Jani Orpana

 

Aurajoen Nuorkauppakamarin matrikkeli 2018

 

Nuoret liikkeelle

Nuoret liikkeelle -tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Turun Kaupunkilähetys Ry:n kanssa. Järjestimme kesällä 2018 nuorten syrjäytymisen ja siitä aiheutuvien yhteiskunnallisten kustannusten ehkäisemiseksi liikunnallisen tapahtuman. Projekti toi myös kamarille yksittäisen suurimman mediaosuman, kun molempien ilmaispaikallislehtien lisäksi Turun Sanomat kirjoitti printtilehteen laadukkaan ¾-sivun jutun projektista ennen tapahtumaa. Projektipäällikkö: Ahmed Abdulghani

Turun Sanomien juttu projektista

 

Itämeriprojekti

Aurajoen Nuorkauppakamari oli jälleen mukana ratkaisemassa yhtä aikamme kiperimmistä ympäristöongelmista. Vuonna 2018 pidimme Itämeren tilasta ja mikromuovijätteestä tietoisuuskampanjan ja paneelikeskustelun. Projektia on tarkoitus jatkaa entistä suurempana tulevina vuosina. Projektipäällikön sijaisena toimi Maria Arjonen.

 

Talous ja Johtajuus

Talous ja Johtajuus -seminaari järjestettiin marraskuussa jo kolmatta kertaa, nyt teemalla Muutosjohtaminen ja yritysrahoitus. Asiantuntijapuheenvuoroja yritysjohtajille tarjoilivat muun muassa Veritas, Piikkiö Works, PwC, Business Finland, Piceasoft, Lähirahoitus, Gasera, Greenstep, Eurofacts, Invesdor ja Vincit. Tapahtuman muihin mahdollistajiin kuuluivat myös Turun Kauppakamari, Rastor, Turun Yrittäjät, Painola ja Mailservice. Projektipäällikkö: Riina Suutari

 

Joulukonsertti

Aurajoen Nuorkauppakamarin perinteinen joulukonsertti Liedon kirkossa järjestettiin marras-joulukuun vaihteessa. Artistina toimi säestäjineen Sani, ja kirkko oli konsertissa ääriään myöten täynnä. Projektipäällikkö: Eveliina Sillanpää

 

Puheenjohtajan kesäpäivä

Puheenjohtajan Kesäpäivä järjestettiin kesäkuussa koejäsenten toimesta. Tapahtumapaikkana oli Turun Linna ja linnan puisto, sekä Turun kattojen ylle hienot näkymät antava Mauno Circus Kupittaalla poreammeineen. Tapahtuma oli huikea menestys niin osallistujamäärän kuin taloudenkin osalta – tiimi pystyi toteuttamaan erittäin laadukkaan, jäsenille ilmaisen koko päivän tapahtuman tarjoiluineen itse hankkimillaan kumppanuuksilla. Puheenjohtaja kiittää sydämensä pohjasta koko järjestelytiimiä <3 Projektipäällikkö: Maria Flemmich

Yhteisprojekti Escape Island

Airiston, Aurajoen ja Salon Nuorkauppakamarit järjestivät yhteistyössä kesäkuussa 2018 Airistolla Escape Island -tapahtuman. Tapahtuma tullaan järjestämään tulevaisuudessa entistä suurempana. Projektin järjestelytiimissä toimi Aurajoen kamarin edustajana Jutta Schwela.

 

Ankat kansainvälisille lammille!

Kansainvälisyydestä vastaavan kehitysjohtajan tärkein tehtävä on innostaa jäseniä osallistumaan alue-, kansallisiin ja kansainvälisiin tapahtumiin. Kamarissamme lanseerattiin vuoden 2018 alussa kokousten markkinointiin ja koordinointiin ANKK Tours -konsepti. Markkinoinnin pääpaino oli kokousten sisällön avaamisessa (What’s In It For Me), mutta mukaan mahtui kaikkea PesuFati-kampanjasta ilmaisrekkarikilpailuihin. Jokaisesta alue-, kansallisesta ja kansainvälisestä kokouksesta luotiin oma Facebook-tapahtuma ja erillinen WhatsApp-ryhmä helpottamaan markkinointia ja yhteydenpitoa. Viestinnässä kiinnitettiin huomiota etenkin tapahtumanaikaisen viestinnän ja englannin kielen käytön lisäämiseen. Blogikirjoituksia kokouksista ja kansainvälisistä aiheista tehtiin yhtensä 5 kpl.

Ankat kokoustamassa

 

Aurajoen kamarilla on aktiivinen Multitwinning-verkosto (Lyon, Frankfurt, Esja Reykjavik, Leipzig) ja tänä vuonna vierailimme JCI Esjan luona Islannissa. Aurajoen kamarissa kotikansainvälisyyteen on panostettu viime vuosina – meillä on 2 kansainvälistä jäsentä ja uusiin koejäseniin valittiin kolmas.

Multitwinning-tunnelmia Islannista

 

Laadukasta koulutustoimintaa vuonna 2018

Koulutustoimintaa varten Aurajoen Nuorkauppakamarissa uudistettiin ANKK Akatemia -brändi ja luotiin sen alle kaksi eri suuntausta, jotka kamarilaiset voisivat vuoden aikana yksilökehityksen saralla valita: Business-linja sekä Viestintä-linja.

Koejäsenet ja PRES Forssan Startissa

Vuosi alkoi koejäsenten Untuvajuhlalla, jossa oli Start-koulutus, verkostoitumista jäsenten kanssa sekä erityisesti ensimmäinen tapaaminen koejäsenkummien kanssa. Kummit tekivät yhdessä koejäsenten kanssa kamariurasuunnitelman, jonka tavoite on varmistaa aktiivisuus myös koejäsenvuoden jälkeen. Vuoden aikana nähtiinkin upea räpylämatka untuvajuhlasta jäsenvalintakokoukseen, jossa valittiin 10 uutta jäsentä. Aktiivisuustavoitteissakin onnistuttiin – vuoden 2019 hallituksessa näistä vastavalituista ankoista vaikuttaa jopa 4, ja edustus on vahva myös hallitustiimeissä ja projekteissa. Koulutuspuolella tavoitteena oli kiinnittää huomiota koulutusten tavoittavuuteen ja ajankohtaisuuteen sekä verkostoitumisen mahdollistamiseen, ja tässä onnistuttiin palautteen mukaan hyvin.

 

Erityistä ANKK-vuodesta 2018

Muuta merkittävää toimintaa vuoden aikana oli mm. ANKK:n oma mentorointiohjelma (jäsenarvo, yksilön kehitys), Amazing Eggrace (alueellinen yhteisöllisyys, kokeilukulttuuri), Johtamisen erikoisammattitutkinnon ANKK-ryhmän toteutus jäsenistölle osana ANKK Akatemian tarjontaan (jäsenarvo, työelämätaidot).

Amazing eggrace

Oman kamarin toiminnan lisäksi Aurajoen Nuorkauppakamari sai kunnian kutsua SNKK:n Keskusliiton vieraakseen kokoustamaan helmikuussa 2018, jolloin ANKK vastasi kokouksen fasiliteeteista sekä lauantain illanvietosta kylpyläkeskus Caribiassa. Lisäksi ANKK oli yhden SNKK:n kärkiprojektin paikalliskumppani, vastaten Työelämän Supersankarit -tapahtumakiertueen Turun koulutustapahtuman järjestelyistä ja markkinoinnista menestyksekkäästi.

 

Ankkoja lähetettiin vuonna 2018 myös oman kamarin ulkopuolelle erilaisiin tehtäviin – esimerkiksi ensimmäisen kansainvälisen Strategy Academyn järjestelyissä elokuussa 2018 Aurajoen kamari oli erittäin hyvin edustettuna: jäsenemme Ringa Masalin työskenteli lähes 2 vuotta akatemian järjestelytiimissä, jäsenemme Martin Nordell oli yksi akatemian asiantuntijakouluttajista, ja puheenjohtajamme Mari Männistö toimi yhtensä tiimikouluttajista. Mari Männistö kunnostautui kansainvälisessa strategiakouluttamisessa myös toistamiseen syksyn aikana: hän myös toisena pääkouluttajana JCI Swedenin kansallisen organisaation strategiakoulutuksessa syyskuussa 2018.

PRES-Mari kouluttamassa strategiaa JCI Swedenille

 

Kokonaisuudessaan Aurajoen kamarin omiin tapahtumissa, kokouksissa ja koulutuksissa oli 653 osallistumista, ja lisäksi Ankat osallistuivat 60 kertaa virallisiin alue,- kansallisiin ja kansainvälisiin kokouksiin. Näiden lisäksi virallisen laskennan ulkopuolella on käyty todistettavasti ainakin alueen Rapujuhlissa, alueen kamarien syntymäpäivägaaloissa ja jopa vieraissa C-alueen vuosikokouksessa joten todellista lukua osallistumisaktiivisuudesta voi vain arvailla ylöspäin… 🙂

 

Tiivistettynä – tästä oli kaikkien aikojen vuoden 2018 ANKK-vuosi tehty:

11 järjestettyä tapahtumaa

7 järjestettyä koulutusta

653 tapahtuma- ja koulutusosallistumista

1 strategiauudistus

6 yhteiskunnallisesti vaikuttavaa projektia

22 hallituksen ja yhdistyksen kokousta

17 osallistumista PJ-johtajuuspolun koulutuksiin

3 kansainvälistä strategiakouluttajaa maailmalla

21 mahtavaa kumppania

65 osallistumista kokouksiin ja tapahtumiin ankkalammen ulkopuolella

70 toimintaan osallistunutta jäsentä

1 sääntöuudistus

10 mediaosumaa

1 Johtamisen erikoisammattitutkintoryhmä

2 aluepalkintoa (Vuoden Tulokas ja Paras Nuorkauppakamari)

1 uusi senaattori

10 uutta jäsentä

365 päivää aitoa ankkamenoa

 

HUH!

 

Vuoden 2018 menosta innostunut ANKK hallitus

 

Suurkiitokset puheenjohtajalta!

KIITOS jäsenille, koejäsenille, senaattoreille, kunniajäsenille, kumppaneille ja muille sidosryhmille, että olitte mukana rakentamassa kaikkien aikojen ankkavuotta 2018.

 

Puheenjohtajavuoden kohokohtiin kuuluvat edellisen listauksen lisäksi ehdottomasti ravintola Göranissa pidetyt Rapujuhlat, joissa kamarimme sai uuden senaattorin kun kansallinen puheenjohtaja luovutti senaattoriarvon Maarit Hurmeelle, sekä Submarinassa juhlittu Joulugaala, jossa normaalin palkintosateen lisäksi sain kunnian ojentaa kunniajäsenen kunniakirjan kahdelle upealle ankkaleidille, Sanna Halttunen-Välimaalle sekä Katri Suutarille. Joulugaalassa palkintosateeseen oli lisätty myös kamarimme strategiaa vahvistava uusi Sidosryhmäpalkinto, jonka on luovuttanut meille Sanna Halttunen-Välimaa. Palkinnon voitti Turun Sanomat toiminnastaan kamarimme vaikuttavuuden lisäämiseksi Turun talousalueella.

 

Kamarimme on nuorkauppakamarikentällä arvostettu toimija ja jäsenmäärältään koko Suomen kolmanneksi suurin kamari. On ollut etuoikeus päästä edustamaan kamarimme ääntä alue- ja kansallisessa vaikuttamisessa. Tämä on selkeästi myös suurin anti, jonka puheenjohtajavuodestani sain – oman perspektiivin laajentuminen aidosti korkeammalle ja laajemmalle.

 

Yläfemmaillaan kun tavataan!

Mari Männistö, puheenjohtaja 2018

You may also like...