Vuoden Nuorkauppakamarilainen – Maria Arjonen

Kamarimme puheenjohtaja Maria Arjonen palkittiin Vuoden Nuorkauppakamarilaisena Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisessa kokouksessa Kalajoella 13.4.2019. Palkinto on yksi merkittävimmistä tunnustuksista, jonka jäsen voi kamariurallaan saada.

Vuoden Nuorkauppakamarilaisen palkinto myönnetään henkilölle, joka on parhaiten toteuttanut nuorkauppakamaritoimintaa. Nuorkauppakamarit kehittävät yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.

Vuonna 2018 arvostelun painopisteinä olivat:

  1. Toiminta yhteistyössä ympäröivän yhteiskunnan kanssa ja osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun,
  2. Jäsentensä tulevaisuuden työelämässä menestymisen valmiuksien kehittäminen sekä
  3. Jäsenille tarjotut mahdollisuudet jatkuvaan ja nousujohteiseen kehittymiseen.

Lisäksi kiinnitettiin huomiota henkilön toiminnan merkitykseen omalle kamarille ja kansalliselle organisaatiolle sekä JC-arvojen toteuttamiseen JC-toiminnassa ja omassa elämässä.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957 ja se on osa yli 115 maassa toimivaa JCI:ta – Junior Chamber Internationalia. JCI:lla on neuvoa-antava rooli mm. YK:ssa, Unescossa ja Euroopan Komissiossa. Globaalisti Nuorkauppakamarit toimivat yli 220.000 jäsenen voimin. Euroopassa jäseniä on noin 25.000.

Maria Arjonen on voittonsa myötä Suomen Nuorkauppakamareiden ehdokas Most Outstanding Member -palkinnonsaajaksi, joka julistetaan Euroopan maanosakokouksessa. Muita maanosia JC-maailmassa ovat Amerikka, Afrikka ja Lähi-itä sekä Aasian ja Tyynenmeren alue.

Maria Arjonen on avannut JCI:n mission ja vision merkitystä nostaen kansantajuisesti esiin projektien ja tapahtumien juurisyitä, miten vaikutetaan yhteiskunnassa poliittisesti sitoutumatta ja miten toiminta tunnistetaan nuorkauppakamaritoiminnaksi kamarista riippumatta. 

Hänen tapahtuma- ja projektitoiminta on lisännyt syvempää vuoropuhelua ja yhteistyötä eri sektoreiden kanssa etenkin vastuullisuuskysymyksissä. SDG-tietoisuuden lisääminen on viety konkretiaan ja löydetty tapoja tehdä vaikuttavaa nuorkauppakamaritoimintaa Turun talousalueella. Hän myös toteuttaa JCI-arvoja nostamalla esiin vastuullista toimintaa, antamalla takaisin yhteiskuntaan, vahvistamalla taloudellista oikeudenmukaisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä hyväksymällä toisten erilaisuuden.

Onnea Maria Arjonen!

Sinua voisi kiinnostaa myös...