Puheenjohtajan terveiset: muuttuvat tilanteet vaativat rohkeita suunnannäyttäjiä

Samuli Tuomikoski - PRES

Tervehdys kamarilaiset,

Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni teille istuvana puheenjohtajana. Ajatuksiani tosin avasin monelta osin jo viime vuoden aikana, valmistautuvan puheenjohtajan roolissa, joten siltä osin tämä ei tuone suuriakaan yllätyksiä. Myönnän kuitenkin, että teksti lopulta muotoutui hieman erilaiseksi kuin alun perin ajattelin, koska tilanteet muuttuvat, ja sen mukana on meidänkin mukauduttava. Tähän palaan.

Mitä alkaneeseen kamarivuoteemme tulee, lähdimme määrätietoisesti viemään eteenpäin linjaksemme valittua 3-bisneksen teemaa. Pyrimme edistämään entistä paremmin kamarilaistemme yritysten asiaa, kamarimme suhteita yhteiskuntaan liiketoiminta- ja vaikuttamisnäkökulmasta, sekä kamarilaistemme omia uramahdollisuuksia. Edellisten toteuttamiseksi olemme tähän mennessä mm. aloittaneet uuden Yritysaamiaiskonseptin, järjestäneet yritysvierailuja, luoneet lukuisan määrän uusia kumppanuuksia -mistä kiitos erityisesti ahkera BUS:mme-, jne. Teemaamme tukevaa asiaohjelmaa, vapaa-ajan ohjelmaa sekä muuta ohjelmaa on suunniteltu ja sovittu pitkälle kevääseen ja ensi syksyyn asti. Aluevaalikokouksemme Accessin valmistelu etenee hienosti. Olemme aktivoineet jäseniämme osallistuvaksi alueellisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin tapahtumiin, sekä muutoinkin ottamaan aktiivista omaa roolia kamarimme toiminnassa. Suunta, sekä tähän mennessä saavutettu jälki on ollut tavoitellun mukaista. Olen edelliseen varsin tyytyväinen.

Mitä kamariimme muuten tulee, Aurajoen Nuorkauppakamari pitkälti tyhjensi palkintopöydän Lohjan aluekokouksessa viime viikonlopulla, jaettaessa aluetason palkinnot viime vuoden toiminnasta. Kahden yksilöpalkinnon, puhekilpailun kunniamaininnan sekä yhteispalkinnon lisäksi kamarimme voitti toista vuotta peräkkäin äärimmäisen tavoitellun ’Paras Nuorkauppakamari’ -palkinnon. Saavutus on huikea, ja kertoo siitä jatkuvasta oikeanlaisesta työstä, jota kamarissamme on tehty. Näistä on hyvä jatkaa, ja parhaamme teemme loistaaksemme jatkossakin!

Kuitenkin, juuri tällä hetkellä olemme kovin uudenlaisten, ja ainakin pääosin aiemmin kokemattomien tilanteiden edessä. Nämä tilanteet eivät suoraan liity kamaritoimintaan, vaikka vaikuttavat myös siihen; juuri eilenhän sekä kansallisen tason että aluetason kevään suuret tapahtumat peruttiin.  Olemme tilanteessa, josta kenelläkään ei käytännössä ole aiempaa käyttäytymismallia olemassa, eikä kukaan suoraan voi varmuudella sanoa, miten tilanteessa tulisi toimia. Erilaisia parhaita arvauksia on useita, valinnat ja ratkaisut yksilöllisiä ja mahdollisesti hyvinkin haastavia. Päätöksiä joutuu tekemään omalla osallaan jokainen meistä.

Me haluamme olla rohkeita suunnannäyttäjä. Ympäröivää maailmaa havainnoidessa katson, että nyt jos joskus on meidän, kamarilaisten, mahdollista toimia näinä suunnannäyttäjinä ja esimerkillä johtajina. Uskon, että esimerkin näyttämistä tullaan tarvitsemaan paljonkin, samoin kuin henkilöitä, jotka ovat valmiita toimimaan esimerkkeinä muille. Tämä on mielestäni sitä vastuullisuutta ja vaikuttavuutta, jota juuri nyt tarvitaan.

Lähdimme vuoteen kolmen kasvua ja menestystä tukevan bisneksen teemalla. Nyt mukaan tulee neljäs, joka kääntää huomion kasvusta ja menestyksestä selviytymiseen. Pidän itse selvänä sitä, että ainakin asioiden kestäessä kovin moni vielä hetki sitten valoisin näkymin ollut toimija tulee kohtaamaan varsin toisenlaisen todellisuuden, kuten ihmiset näiden mukana.

Mihin haluankin haastaa meidät kaikki, on omalta osaltaan toimimaan sellaisina esimerkkeinä, auttajina, suunnannäyttäjinä sekä johtajina, joihin muut voivat tarvittaessa tukeutua, ja jotka omalta osaltaan auttavat pitämään yhteiskunnan pyörät pyörimässä.

Katson, että on syvimmillään omien arvojemme sekä toimintafilosofiamme mukaista ottaa roolia ja johtajuutta silloin kun sitä tarvitaan, siellä missä sitä tarvitaan.

Keväisin terveisin,

Samuli

You may also like...