Projektit

Aurajoen Nuorkauppakamari toteuttaa useita projekteja vuoden aikana. Projekteihin etsitään nyt tekijöitä. Mikäli haluat olla mukana projekteissa, ole yhteydessä hallitukseen!

Projektit vuonna 2020

Nuoret Liikkuu

Kuluvana vuonna toteutetaan Nuoret liikkuu –tapahtuma. Nuoren aikuisen elämä ei ole aina ihan mutkatonta ja moni nuori tarvitseekin hieman tukea kasvaakseen tasapainoiseksi yhteiskuntamme jäseneksi. Nuoren syrjäytyminen on yhteiskunnalle todella kallista, mutta tutkimusten mukaan liikunnan avulla pystytään ennaltaehkäisemään tätä negatiivista kehitystä. Järjestämme keväällä 2020 aiheeseen liittyvän
tietoisuuskampanjan, sekä lmaisen liikunnallisen tapahtuman näiden nuorten hyväksi. Projektilla pyritään vaikuttamaan aidosti nuorten elämään ja tulevaisuuteen. Samalla projekti levittää yritysten sosiaalisen vastuun sanomaa ja luo konkreettista positiivista muutosta yhteiskuntaan.

 

ACCESS 2020 eli A-alueen vaalikokous

ACCESS järjestetään Radisson Palacessa 4-6.9.2020. Teemana on Sinä, Business, Alue. 

 

Matrikkeli

Matrikkeliprojekti toteutetaan taas keväällä 2020. Projektissa keskitytään
erityisesti jäsenten työelämätaitojen (myyntitaito, projektinhallintataito)
kehittämiseen. Projektin tiimellyksessä jäsenet oppivat tuntemaan paremmin kaikki kamarilaiset ja pääsevät kiinni yhteistyökumppaneihin, sekä kamarin muihin verkostoihin. Erityisen isossa osassa on tietysti projektin myyntikilpailu, jonka seurauksena palkitaan aina eniten mammonaa keränneet, eikä sovi unohtaa karonkkaa menestyneen projektin jälkeen, jolloin on aika pöyhistellä pyrstöt ja tuulettua onnistuneen projektin päättyessä.


Ankkojen aikaisempien vuosien projektitoteutuksia

DUCKING CRUISE

Ducking Cruise -projekti on nimensä mukaan risteily, jossa ankat sekä ANKK:n kumppanit, Viking Linen terminaalista kohti saaristomerta ja takaisin luotsaa ansiota niittänyt projektipäällikkö Marjaana Roth. Tapahtuman kantavana ajatuksena on luoda lisäarvoa kamarimme jäsenille sekä erityisesti kumppaneillemme, luomalla kiinnostava verkostoitumis- sekä koulutustapahtuma. Tapahtuman aikana kumppanit pääsevät myös seuraamaan perinteistä kamaritoimintaa jäsenvalintakokouksen sekä debatin muodossa. Visiomme sekä missiomme mukaisesti projekti edesauttaa tavoitettamme arvostettuna kumppanina, rohkeana ravistelijana ja aktiivisten tekijöiden yhdistäjänä sekä trampoliinina kohti työelämän huippua.


NUORET LIIKKEELLE

Nuoret liikkeelle -tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Turun Kaupunkilähetys Ry:n kanssa. Järjestimme kesällä 2018 nuorten syrjäytymisen ja siitä aiheutuvien yhteiskunnallisten kustannusten ehkäisemiseksi liikunnallisen tapahtuman. Projekti toi myös kamarille yksittäisen suurimman mediaosuman, kun molempien ilmaispaikallislehtien lisäksi Turun Sanomat kirjoitti printtilehteen laadukkaan ¾-sivun jutun projektista ennen tapahtumaa. Projektipäällikkö: Ahmed Abdulghani


MATRIKKELIPROJEKTI

Matrikkeliprojekti oli jälleen kerran kamarin tärkein varainhankintaprojekti, ja projektissa keskityttiin erityisesti jäsenten työelämätaitojen (myyntitaito, projektinhallintataito) kehittämiseen. Lisämaustetta projektin läpiviemiselle toi voimaan astunut GDPR-asetus, jonka tuomasta haasteesta olimme toki learning by doing -mentaliteetin mukaisesti innoissamme.

Projektipäälliköt:

2018 Jani Orpana

2019 Petri Engström ja Eetu Urmas. 


TALOUS JA JOHTAJUUS 2019

Vuoden 2019 yhtenä tärkeimpänä painopisteenä on kansainvälisyys. Tämä näkyy vahvasti myös vuoden 2019 Talous ja Johtajuus -seminaarissa, jonka aiheeksi projektipäällikkö Jani Rusi on valinnut kansainvälisyyden. Turun alueen yritysvaikuttajien keskuudessa vuosittaiseksi kohtaamispaikaksi noussut tapahtuma on edellisvuosina tarjonnut huikeita puheenvuoroja, koulutusta, verkostoitumista ja unohtumattomia tarinoita ihmisten takana. Tämän vuoden projektille tavoitellaan kansainvälisiä key note -puhujia, joiden vetovoima nostaa projektin kiinnostavuuden uudelle tasolle.

TALOUS JA JOHTAJUUS 2018

Talous ja Johtajuus -seminaari järjestettiin marraskuussa jo kolmatta kertaa, nyt teemalla Muutosjohtaminen ja yritysrahoitus. Asiantuntijapuheenvuoroja yritysjohtajille tarjoilivat muun muassa Veritas, Piikkiö Works, PwC, Business Finland, Piceasoft, Lähirahoitus, Gasera, Greenstep, Eurofacts, Invesdor ja Vincit. Tapahtuman muihin mahdollistajiin kuuluivat myös Turun Kauppakamari, Rastor, Turun Yrittäjät, Painola ja Mailservice. Projektipäällikkö: Riina Suutari


ITÄMERIPROJEKTI

Aurajoen Nuorkauppakamari oli jälleen mukana ratkaisemassa yhtä aikamme kiperimmistä ympäristöongelmista. Vuonna 2018 pidimme Itämeren tilasta ja mikromuovijätteestä tietoisuuskampanjan ja paneelikeskustelun. Projektia on tarkoitus jatkaa entistä suurempana tulevina vuosina. Projektipäällikön sijaisena toimi Maria Arjonen.


JOULUKONSERTTI

Aurajoen Nuorkauppakamarin perinteinen joulukonsertti Liedon kirkossa järjestettiin marras-joulukuun vaihteessa. Artistina toimi säestäjineen Sani, ja kirkko oli konsertissa ääriään myöten täynnä. Projektipäällikkö: Eveliina Sillanpää


PUHEENJOHTAJAN KESÄPÄIVÄ

Puheenjohtajan Kesäpäivä järjestettiin kesäkuussa koejäsenten toimesta. Tapahtumapaikkana oli Turun Linna ja linnan puisto, sekä Turun kattojen ylle hienot näkymät antava Mauno Circus Kupittaalla poreammeineen. Tapahtuma oli huikea menestys niin osallistujamäärän kuin taloudenkin osalta – tiimi pystyi toteuttamaan erittäin laadukkaan, jäsenille ilmaisen koko päivän tapahtuman tarjoiluineen itse hankkimillaan kumppanuuksilla. Puheenjohtaja kiittää sydämensä pohjasta koko järjestelytiimiä <3 Projektipäällikkö: Maria Flemmich


YHTEISPROJEKTI ESCAPE ISLAND

Airiston, Aurajoen ja Salon Nuorkauppakamarit järjestivät yhteistyössä kesäkuussa 2018 Airistolla Escape Island -tapahtuman. Tapahtuma tullaan järjestämään tulevaisuudessa entistä suurempana. Projektin järjestelytiimissä toimi Aurajoen kamarin edustajana Jutta Schwela.


Suojele merta – Saaristomeriaukio

Saaristomeriaukio rakentuu lahjoittajan nimellä varustetuista laatoista. Laattoja on valmistettu kaikkiaan 4550 kappaletta. Jokaisesta laatasta Saaristomeren suojelurahastolle lahjoitettiin 30 euroa. Saaristomeriaukion vihkimistilaisuudessa vuonna 2011 Saaristomeren Suojelurahastolle lahjoitettiin 120.000 euroa. Tilaisuuteen kutsuttiin kaikki nimikkolaattoja ostaneet seisomaan omalle laatalleen. Ajatuksena oli välittää yhteistä viestiä, jonka mukaan haluamme suojella Saaristomerta! Projekti on voittanut Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Vuoden projekti -palkinnon, joka myönnetään parhaasta paikallisen nuorkauppakamarin toteuttamasta projektista sekä saanut Suomen Senaatin kunniamaininnan.

Patrik Fellman toimi projektipäällikkönä.


Aurajoen Ankkaralli – vaellussiikojen istuttaminen

Tapahtuma oli koko perheelle suunnattu Aurajoen Nuorkauppakamarin hyväntekeväisyystempaus, jonka myyntituotoilla kerättiin rahaa Itämeren elinvoimaisuuden parantamiseksi. Hyvinvointitapahtuman myyntituotoilla ostettiin n. 30.000 vaellussiikaa istutettavaksi Saaristomereen ja Aurajoen alueelle. Elinvoimainen ja vahva kalakanta on merialueen hyvinvoinnin elinehto, sillä kalat sitovat itseensä merelle myrkyllistä fosforia. Fosforipitoisuuksia vähentämällä meren sisäinen kuormitus kevenee, sillä juuri fosfori aiheuttaa Itämereen hapettomia alueita. Vaellussiiaat istutettiin alkuvuodesta 2014.

Jussi Huuskonen toimi projektipäällikkönä.


Tuuppaus Räpyläprojekti

Aurajokirannan ja Logomon ympäristöön tehtiin keltaisista räpylänjäljistä muodostuvia polkuja, jotka johtavat lähimmille roskakoreille. Tempauksella haluttiin kannustaa ihmisiä pitämään Turun kadut siistinä. Räpylät sijaitsevat Aurasillan ja Kirjastosillan välisellä alueella molemmin puolin jokea. Räpylöitä on painettu myös Logomon ympäristössä oleville roskakoreille. Räpyläteema kumpuaa Aurajoen Nuorkauppakamarin Seppo Ankka -maskotista.

Irene Mattila toimi vuoden 2015 projektipäällikkönä.


Turun Tähden – walk of fame

Turun Tähden -palkinto on tunnustus, joka myönnetään turkulaisuutta taiteen, viihteen tai urheilun saralla positiivisella tavalla tunnetuksi tehneelle henkilölle tai ryhmälle. Turun Tähden on perinteikäs, pääsääntöisesti kolmen vuoden välein pidettävä kilpailu, jonka voittajat saavat Veistämönaukiolle katulaattaan kiinnitettävän metallitähden, johon kaiverretaan saajan nimi. Kilpailua on järjestetty jo vuodesta 1996. Tunnustuksen jakaa Aurajoen Nuorkauppakamari ry yhteistyökumppaniensa kanssa.

Turun Tähden -palkinnon voittajat:

1996: Tamara Lund, Helena Kara, Pentti Viherluoto, Saku Koivu, Tommi Läntinen, Vilperin Perikunta, Matti & Teppo
1999: Matti Salminen, Pepe Willberg, Anni Polva, Jarkko Laine
2002: Karita Mattila, Reijo Mäki
2005: Tuija Piepponen, Jussi ”Juba” Tuomola, Ruisrock-festivaali
2008: Darude, Leena Lander, Aiju von Schöneman, Finlanders
2011: Michael Monroe, Mikko Koivu, Mikko Kouki
2014: Ismo Kallio, Ressu Redford, Robin