Hyväntekeväisyyskeräys Joulupuu käynnistyi tänään

Keräys startattiin Skanssissa jo hieman etuajassa. Kuvassa projektipäällikkö Marjo Leino ja kolme Joulupuun piparinkoristelurastilla käynyttä tyttöä.

Keräys käynnistettiin Skanssissa viikonloppuna jo hieman etuajassa. Kuvassa projektipäällikkö Marjo Leino ja kolme Joulupuun piparinkoristelurastilla käynyttä tyttöä.

Vuosittain toteutettava Turun Joulupuu-keräys on jälleen käynnistynyt. Joulupuun tarkoituksena on kerätä lastensuojelun piirissä oleville lapsille joululahjoja. Keräys on valtakunnallinen, ja sen toteuttavat nuorkauppakamarit ympäri Suomea. Turun keräyksen järjestää Aurajoen Nuorkauppakamari 17.11.–7.12.

Turun sosiaalitoimen piirissä on lähes 3 000 lasta ja nuorta, joista moni saa ainoan joululahjansa tänäkin vuonna Joulupuu­‐keräyksen kautta. Viime vuonna paketteja kerättiin yli 2 000, tänä vuonna tavoitteena on päästä vähintään 2 200 pakettiin.

– Toivon, että tänäkin vuonna ihmiset ottaisivat osaa tähän tärkeään keräykseen, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi edes yhden joululahjan. Jokainen lahjoitettu paketti tuo joulumielen jollekin lapselle ja saattaa pelastaa hänen joulunsa, projektipäällikkö Marjo Leino Aurajoen Nuorkauppakamarista sanoo.

Aurajoen Nuorkauppakamari järjestää Turun keräyksen yhdessä Turun sosiaalitoimen ja yhteistyöyritysten kanssa. Myös HC TPS ja TPS Juniorijääkiekko antavat tukensa keräykselle. TPS:n liigajoukkue on keräyksen alueellinen suojelija, ja joukkue lahjoittaa 100 ilmaislippua otteluihinsa.

Keräyspisteitä ympäri Turkua

Joulupuun keräyspisteet sijaitsevat kauppakeskus Skanssissa, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Perhetalo Heidekenillä sekä Itäharjun, Länsikeskuksen, Piispanristin ja Tampereentien Prismoissa. Myös monien yhteistyöyritysten toimitiloissa on keräyspisteitä omalle henkilöstölle.

Lahjoja kerätään 0–18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lahjoittaja käy ensin poimimassa keräyspisteen joulukuusesta pakettikortin, jossa lukee lahjansaajan sukupuoli ja ikä. Sen jälkeen lahjoittaja etsii lapselle sopivan lahjan, paketoi sen, merkitsee korttiin paketin sisällön ja tuo lahjan keräyspisteelle. Lahjan on oltava käyttämätön – joko itse tehty tai ostettu.

Sosiaalityöntekijät jakavat lahjat joulun alla lapsille ilman välikäsiä tai kuluja. Vastaanottajat ovat lastenkodeissa ja sijaisperheissä sekä lastensuojelun avohoidon piirissä olevia lapsia.

____

Lisätietoa:
Marjo Leino
Aurajoen Nuorkauppakamari ry
Projektipäällikkö
050 330 2850
joulupuu@aurajokijc.fi
aurajokijc.fi/joulupuu-kerays/

You may also like...