Vanhanen JATKAJA-seminaarissa: Suomi tarvitsee tuplasti enemmän nuoria yrittäjiä

Matti Vanhanen puhui 130-päiselle yrittäjyydestä kiinnostuneelle yleisölle Logomossa.

Matti Vanhanen puhui 130-päiselle yrittäjyydestä kiinnostuneelle yleisölle Logomossa.

Tutkimusten mukaan nuorista ikäluokista noin 10 prosenttia kertoo suunnittelevansa yrittäjyyttä. Se ei riitä kantamaan Suomen kansantaloutta, tarvitsemme yrittäjähenkisiä nuoria tuplasti enemmän. Tätä mieltä on Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen, joka oli puhumassa torstaina Turun Logomossa pidetyssä JATKAJA-seminaarissa.

Seminaarissa jatkettiin keskustelua elinkeinoelämän keskusjärjestöjen keskiviikkona julkaisemasta kannanotosta: mistä löytyvät jatkajat noin 20 000 yritykselle seuraavien viiden vuoden aikana?

– Valtava määrä yrityksiä on tulossa myyntiin tai kaipaa sukupolvenvaihdosta. Samaan aikaan vain joka kymmenes nuori on kiinnostunut yrittäjyydestä. Se on ongelma, joka Suomen on ratkaistava nopeasti, sanoi Vanhanen.

– Näinä aikoina ei valitettavasti kaikille riitä työnantajaa. Nuorilta vaaditaan paljon rohkeutta, ja päättäjien pitää tukea yrittäjyyttä kaikin keinoin. Esimerkiksi verotuksessa on monia tapoja, joilla sukupolvenvaihdoksista ja yritysostoista voidaan tehdä helpompia ja houkuttavampia, pohti Vanhanen.

Tietoa ja työkaluja omistajavaihdoksiin

JATKAJA-seminaarissa jaettiin tietoa ja työkaluja yrittäjyyden eri osa-alueille, kuten rahoitukseen, verotukseen, yrityksen arvon määritykseen ja juridiikkaan. Tarkoituksena oli rohkaista yrittäjyyteen yrityskaupan avulla.

Tilaisuuteen osallistui 130 kuulijaa, ja se nousi yhdeksi suurimmista jatkaja-aiheen ympärille järjestetyistä tapahtumista Turun seudulla.

Seminaarin järjesti Aurajoen nuorkauppakamari ry yhteistyössä Pappila Penkkala Groupin, PriceWaterhouseCoopersin, Rastorin, Suomen Yrityskauppojen ja Turun Seudun Osuupankin kanssa.

Lisätietoa:
Niina Nieminen
Projektipäällikkö
Aurajoen Nuorkauppakamari ry
050-3081230
niina.nieminen@tfscro.com

You may also like...