Blogi: Äiti, joka päätti aktivoitua uudestaan

imageKirjoittaja: Katri Kronström
____

Kuukausi sitten sanoin sen ääneen: ” Juu, tarkoitus olisi taas aktivoitua kamaritoiminnassa…” Niinpä. Aikaa on kulunut puolitoista vuotta edellisestä aktiviteetistani ankkojen parissa, puheenjohtajan kesäpäivistä vuonna 2013. Tässä välissä minusta on tullut ihanan tytön äiti. Nyt jo taaperoksi kasvaneen tytön kanssa on ollut mielettömän hauskaa kotona.

No hätäisimmät teistä varmasti arvelevat minun unohtaneen vauvahuumassani muun maailman ja jääneeni lapseni kanssa neljän seinän sisälle, olisihan vauvan voinut hyvin ottaa mukaan kamaritapahtumiin. Mutta ehei, kyse ei ole siitä. En vain ole vauvajumpilta ja uinneilta ehtinyt. Perjantailounaatkin ovat osuneet taaperojumpan kanssa päällekkäin. Eikä sitä nyt voi jättää väliin. Siellä äidit saavat vertaistukea ja lapsi nauttii vauhdikkaista hetkistä ikätovereidensa seurassa.

Niin ja taisi kollegani muuten juuri tänään naureskella ääneen lukeneensa paikallisen ekonomiyhdistyksen lehteä, jonne tapahtumatarjontaan on yllättäen tämän vuoden aikana alkanut tulla päivätapahtumia vauvakinosta isänpäiväaskarteluun…

Aamulla herätyskellomme ei suinkaan soita herätystä, jotta mieheni ehtisi töihin. Se on viritetty soimaan, jotta ehdimme tytön kanssa puistoon playdateille. Kiirehän siinä tulee kun takapihan puistossa on oltava klo 9.30 ja sitä ennen pitää syödä aamupuuro ja tehdä aamutoimet sekä pukea useampi vaatekerros päälle.

Mutta palatakseni siihen, miksi taas päätin aktivoitua kamaritoiminnassa. Muutama viikko sitten luin mielenkiintoisesta pestistä. Turun Kauppakamarin Nuorkauppakamarikillalla on haussa valiokuntapaikat. Kamarillamme on ensi vuonna edustaja elinkeinopolitiikan valiokunnassa. Nuorkauppakamarikillan tavoitteena on mahdollistaa nuorkauppakamarin jäsenille oppiminen kokeneilta yritysjohtajilta ja samalla tuoda tulevaisuuden tekijöiden näkemykset tämän päivän elinkeinoelämän kehittämiseen. Ei vitsi, tähänhän minun pitää hakea. Tämä on aivan minun juttuni. Ja heti lähti viestiä pressalle.

Niin ja saman tien ilmoittauduin myös syksyn muihin tapahtumiin kuten vaalikokoukseen ja viinimaisteluun, tulihan minun näyttää ”aktiiviselta”, mikäli mielin päästä valiokuntaedustajaksi. Ja lounaallekin lähdin kaksin tytön kanssa. Ehdimme juuri taaperojumpasta keskustaan lounaalle, eikä päiväunikaan tullut silmään kesken lounaan (äidille, olenhan noudattanut kirjaimellisesti neuvoa ”nuku aina kun vauvasikin nukkuu”.).

Vuoden vaihteessa luovutan hoitovastuun tytön isälle ja palaan puolentoista vuoden jälkeen töihin. Muutamalta juuri töihin palanneelta äidiltä olen kuullut, että töihin paluu on kuin lomalla olisi. Olenkin kaavaillut lomalleni monenlaista uutta ohjelmaa, tuoreimpana niistä elinkeinopolitiikan valiokuntatapaamiset. Olen innoissani uusista haasteista, joita työt ja nuorkauppakamaritoiminta eteeni tuovat. Olen iloinen siitä, että minulla on varaa valita. Energistä kaamosaikaa!

Kirjoittaja on vuoden 2012 siirtojäsen Salon kamarista (koejäsen v. 2009) ja ikuinen innostuja, joka päivätöikseen hoitaa asiakkaiden sijoituksia Nordean Private Bankingissä.

 

You may also like...