Uuden hallituksen terveiset

Kirjoittaja: Urho Blom, DP 2016


 

Vuosi 2015 on takana ja vuosi vaihtunut uuteen. Viime vuosi on saatu kunnialla pakettiin ja hallitus 2016 on aloittanut työskentelynsä rivakasti. Olemme uuden pressamme Maarit Hurmeen johdolla kokoontuneet viidesti. Nyt onkin sopiva hetki esittää tiivis yhteenveto siitä, missä kamarimme parhaillaan porskuttaa, valottaa hallitustyöskentelyn verhoa ja hieman avata, mitä päätöksiä eri toimintalohkoilla on hiljattain tehty.

Poimintoja TREAS-puolelta. Kamarimme kirstua vartioi aina reipas Mari Männistö. Viime vuoden tilinpäätös on aikataulussa eikä mennyt toimintakausi ollut mollivoittoinen, päinvastoin. Erinomainen uutinen oli hallituksen päätös tukea ankkojemme osallistumista Tampereen Eurooppakokoukseen (15.–18.6.) yhteensä 2 500 eurolla! Kuka voi vielä väittää, ettei ennen juhannusjuhlia voisi poiketa Mansesterissa?

COM-lohkolla on samaten pitänyt kiirettä, jossa moniottelija Sanna Halttunen-Välimaa on sukkuloinut alueen yrityksissä ja neuvotellut meille jo kahdeksan yrityskumppanuutta. Suhteiden vahvistamiseksi kumppaneita on päätetty kutsua entistä aktiivisemmin mukaan tapahtumiimme ja samalla jäsenten tietoon tuodaan kootusti erilaiset kumppaniemme jäsenillemme tarjoamat edut. Myös jokavuotinen matrikkeliprojekti on laitettu tulille. Kipinävuorossa hiillokseen liekkiä on Sannan apuna luvannut puhaltaa Jani Rusi. Loppuvuoden projektien osalta hallitus on päättänyt korvata aiemman Jatkoon-projektin korkean tason maksullisella yritysseminaarilla, jonka on tarkoitus olla ”ajan hermolla”. Tarkempi konsepti on parhaillaan hiomossa.

LIO- eli viestintälohkosta vastaa aina hymyilevä Marjo Leino, jonka to do -listalla monen muun asian ohella ovat UutisAnkkojen tuottaminen, joita tänä vuonna päätettiin julkaista kolme. Syystä tai toisesta suuret palkinnot ja noteeraukset ovat viime vuosina harmittavasti väistelleet kamariamme. Nyt kurssia on päätetty reivata ja tänä vuonna palkintoja haetaan vieläkin nälkäisemmin. Lisäksi hallitus keskusteli yleisen ja yhteisen viestintäetiketin laatimisesta, jossa pääpaino olisi kasvaneen someviestinnän ja –kanavien huomioimisessa.

Erilaiset tapahtumat ja tilaisuudet ovat kamaritoiminnan parasta antia. LOM-lohkolla nopean ja näyttävän nousukiidon tehneen Terhi Vienon ovat pitäneet kiireisenä paitsi alkaneen vuoden tapahtumakalenterin kokoaminen, myös Kårenilla perjantaina 22.1. pidettävään Untuvajuhlaan valmistautuminen. Ilmoittautumisten määrä on koko ajan kasvanut ja näyttää siltä, että illanviettoon on ottamassa osaa lähemmäs 60 henkeä. Jos et vielä ole ilmoittautunut, NYT on korkea aika!

DP:n tontilla häärii kirjoittaja. Marras-joulukuussa (2015) pidettiin uusien untuvikkojen haastattelut ja tehtiin valinnat. Miltei 30 hakijan joukosta hallitus poimi 18 pontevaksi katsomaansa untuvikkoa, joilla uskomme olevan kykyä lentää pitkälle ja näyttää närhen munat. Oman kamarin koko toiminnan opettelu, projektipäälliköiden rekrytointi ja sponsorien etsiminen investointi- ja kasvuyritystapahtuma SHIFT’iin ovat pitäneet kiireisinä.

Kamarin koulutusupseerina eli INDinä toimii Nuori mies Maskusta (Samuli Lindström). Untuvajuhlan valmisteluihin osallistumisen ohessa Nuorta miestä ovat pitäneet liikkeessä mm. koejäsenten kummitoiminnan organisointi, koulutuskalenterin kokoaminen, kouluttajien ja puhujien metsästys sekä perehtyminen ”hyviin projektikäytäntöihin”. Ennakkotietojen mukaan luvassa on vauhdikas koulutusvuosi. Kirjekyyhkyt ovat tuoneet hallitukselle viestejä mm. raakaruokakursseista ja Thainyrkkeilyn starttikurssista. Nokka- (kypärä) ja hammassuojat eivät sisälly kurssin hintaan!

Vuoden 2016 pääteema on kansainvälisyys. ANKK:n kansainvälisyys- eli IPRO-lohkon peräsimessä on idearikas Irene Mattila. Kyseisellä lohkolla riittää kosolti tehtävää varsinkin, kun JCI-toiminnassa instituution aseman saavuttaneen Multitwinning-tapahtuman järjestelyvastuussa on mikäs muu kuin oma kamarimme, Aurajoki. Kesäkuun 11.–15. välillä Turkuun saapuu edustajia ystävyyskamareistamme Birmingham, Budapest, Frankfurt, JCI Esja in Reykjavik, Leipzig ja Lyon. Tampereen Eurooppakokous on toinen kansainvälinen merkkipaalu, johon luonnollisesti pyrimme kasaamaan niin laajan edustuksen kuin mahdollista. Seikkailutarinat Aurajoen ja Näsijärven ympäristöissä odottavat kirjoittajiaan. ”Aika hyvä”, sanoisi turkulainen.

Edessä on millä mittarilla tahansa mitattuna kaikin puolin vauhdikas vuosi. Uusi hallitus on motivoitunut ja sitoutunut. Kotijoukkojen, jäsentemme tuki ja mukanaolo on pitkällä lennolla tuiki tärkeää. Päästäksemme perille tarvitsemme mukaan tekijöitä pienemmässä tai suuremmassa roolissa: projektipäälliköiksi, rapujuhlien laulajaksi tai pöydälle nousijaksi. Tule mukaan tekemään vuodesta 2016 mahdollisimman korkealentoinen, kaikkien aikojen kamarivuosi.

 

Hallituksen puolesta, ilmavin terveisin,

Urho Blom, DP 2016

 

You may also like...