DownSHIFTauksen aika – projektipäällikön terveiset SHIFT-businessfestareiden jälkimainingeissa

Kirjoittaja: Alexander Törnroth

Kuvat: Emmi Kiesvaara


A_2

Alexander Törnroth

Viime viikolla Turun linnalla räjähti! Turun alueen Nuorkauppakamarit (Airiston Nkk, Aurajoen Nkk, Raisio-Naantalin Nkk, Turun Nkk) yhdessä muiden Turun seudun kehittämisestä kiinnostuneiden tahojen kanssa, järjestivät linnalla historiallisen tapahtuman – pohjoismaiden ensimmäisen Businessfestivaalin, The SHIFTin. Tapahtuman taustajoukkojen johtaja ja SHIFTin projektipäällikkö Alexander Törnroth on Aurajoen Nuorkauppakamarin jäsen. Puolentoista vuoden projektiponnistuksen jälkeen Alexander kertoo tunnelmiaan:

Makaan kotisohvallani tätä kirjoittaessani. Kello on melko paljon. Viime aikoina sama sohva on ollut kovassa käytössä, varsinkin myöhään öisin vastaillessani sähköposteihin tai jutellessani puhelimessa SHIFTin projektiryhmäläisten kanssa.

Nyt kuitenkin puhelimeni on ollut koko päivän melko hiljaa. Arki on koittanut. Männistön Mari (ANKK) tai Jalosen Sini (AirNKK) ei ole soitellut kertaakaan. Outoa. Näiden kahden, ja monen muun kanssa olen viimeisen vuoden aikana jutellut useita kertoja päivässä. Nyt samaiset tyypit toivottavasti pitävät ansaitsemaansa taukoa (minusta).

Ensimmäinen The SHIFT -businessfestivaali pidettiin viime viikolla 31.5.-1.6. Tapahtumaa voidaan pitää kaikin puolin menestyksenä: yli 1000 myytyä lippua, yli 100 startuppia, yli 70 kumppania, yli 20 kansallisuutta. Kaikki määrälliset tavoitteet, jotka alussa asetimme, täyttyivät. Laadulliset tavoitteet, eli SHIFTin vaikuttavuus, tullaan analysoimaan myös tarkasti palautteen avulla. Palaute on tähän mennessä ollut pääosin jopa yltiöpositiivista – uudentyyppiselle businesstapahtumalle on ollut selkeästi tilausta. Kehitysehdotuksia odotamme myös innolla, haluammehan tehdä ensi vuoden SHIFTistä entistäkin vaikuttavamman.

Viime päivinä olen saanut valtavasti onnitteluja ja kiitoksia. Myönnettäköön, että The SHIFTistä muodostui minulle henkilökohtaisesti isompi juttu, kuin olisin ikinä voinut kuvitellakaan. En kuitenkaan tunne suurempaa riemua tai ylpeyttä. The SHIFT ei tapahtunut vahingossa, vaan se vaati puolitoista vuotta raakaa duunia. Se vaati uhrauksia, sekä paljon enemmän aikaa kuin olimme projektiryhmän keskuudessa etukäteen kuvitelleet.

The SHIFT tuli ja meni. Kaikki kulminoitui kahteen päivään. Voidaan siis kliseisesti todeta, että matka oli (kuten usein) määränpäätä kiehtovampi. Ja matka se on totisesti ollut. Matkalle on mahtunut niin turhautumisen kuin epätoivon hetkiä, mutta sitäkin enemmän riemun ja ilon hetkiä. Tiimimme on kerrassaan uskomaton. Kiitollisena totean, että kyseessä oli joukkue, joka puhalsi yhteen hiileen itseään säästelemättä. En tule ikinä unohtamaan eeppisiä venymisiä, joita yksi jos toinenkin SHIFTiläinen teki, varsinkin viime kuukausina ennen tapahtumaa. En pysty koskaan kiittämään projektiryhmäläisiä tarpeeksi. Toivottavasti tämä aika oli teille yhtä hienoa kuin minulle.

Projektipäällikkönä toimiminen koko tämän ajan on ollut opettavaista. Se on myös tietyin väliajoin ollut yksinäistä. Minulla on kuitenkin ollut onni, että lähipiiristä on aina löytynyt ihmisiä, joilta olen saanut tukea (myös muita kun rakas äitini) silloin, kun sitä on tarvittu. Kiitos Joonas Suominen, Sarianne Mäkelä, Maarit Hurme ja Urho Blom. Tukenne on ollut korvaamaton. (En tosiaan edelleenkään tiedä, milloin Urho nukkuu)

Yhdessä tavoitteessa The SHIFT onnistui yli odotusten: eri tahojen yhdistämisessä. Vaikka tämä teksti on suunnattu nuorkauppakamarilaisille, niin haluan silti muistuttaa, että The SHIFT kosketti erityisen suurta joukkoa myös nuorkauppakamarin ulkopuolella olevia. Pidätän tätä merkittävänä asiana. Harvoin tässä kaupungissa on saatu näin monta tahoa puhaltamaan yhteen hileen yhteisen päämäärän eteen. Mielestämme jokainen nuorkauppakamarilainen voi olla tästä ylpeä. Asioita tehtiin yhdessä: kaikki Turun seudun neljä nuorkauppakamaria mukaan lukien.

Kiitos projektiryhmäläisille, kamarilaisille, kumppaneille ja kaikille muille mukana olleille. Yhdessä onnistuimme loistavasti. Lainatakseni pääyhteistyökumppanimme Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtosen aikaisempaa twiittiä:

The Shift_blogikuva

Jäikö sinulta ensimmäinen The SHIFT kokematta? Ei hätää, klikkaa itsesi SHIFTin tunnelmiin tämän linkin kautta: https://www.youtube.com/watch?v=iLzsveh6JoI&feature=youtu.be ja seuraa SHIFT 2017 -tapahtumaa jo nyt Facebookissa: https://www.facebook.com/events/259348281095199/

Alexander

 

A ja kupla

 

pyöreäpöytä_2

Pyöreän pöydän keskustelua

 

pomppu_2

Pomppimisen iloa

 

mehiläinen_2

Senaattori Hämäläinen ja Mehiläisen mukana The Shiftissä

 

Mari_2

1on1 meeting point – treffit pimeässä

 

kakola_2_2

Kakola After Party

 

do things_2

Do things you normally wouldn’t do

 

ankat_2

Bongattu ANKKA parvi

 

A, U ja J_2_2

Urho Blom, Alexander Törnroth ja Joonas Suominen

 

Kakola After Party

Kakola After Party

 

27392328336_17bc368c09_z

Kuvat: Emmi Kiesvaara

You may also like...