Strategisti, saletisti.

Kirjoittaja: Viivi Naatula

Kuvat: Viivi Naatula ja Keurusselän NKK


Wekingsareback_ViivijaRinga copy

Wekings are back: Viivi Naatula ja Ringa Masalin

Laske kännykkä kädestäsi ja ota mukava mukava lukuasento. Palauta mieleesi se kesäinen rantanäkymä, joka kenties aktivoituu aina, kun kuulet Suvivirren. Olosi on kevyt ja mukava – tämän tunteen voisi nimetä vaikka kevätjuhlaoloksi. Näkymässä avautuu 1500-luvun kartanomaisema laajoine piha-alueineen. Käki kukkuu ja tyyni Keurusjärven selkä kimaltelee. Thorin vasara takoo taustalla voimistuvaa rytmiä ja horisontista lähestyvän viikinkilauman koko kasvaa askel askeleelta. Strateginen nälkä on kasvatettu äärimmilleen ja ilmaan kajahtaa huuto ”WeKings are back”!

Saimme Ringa Masalinin kanssa kunnian osallistua Suomen Nuorkauppakamareiden Strategia! -koulutukseen yhdessä lähes satapäisen viikinkilauman kanssa Keuruun Pöyhölän Rantakartanolla. Strategia! -koulutus on strategisen suunnittelun koulutus, joka on tarkoitettu kamarin hallitusviroissa toimiville tai niihin hakeutumassa oleville tulevaisuudentekijöille. Koulutus järjestetään perinteisesti alkukesällä ja siihen valitaan kunkin kamarin edustajat hakemusten perusteella (laita ajankohta mieleen, LIO aktiivisesti tiedottaa asiasta keväisin). Koulutus on intensiivinen viikonlopun kestävä rypistys, jossa pienryhmissä työstetään konkreettisesti askel askeleelta toteuttamiskelpoinen strategia isännöivälle kamarille. Mieluusti tämän teimmekin, sillä piskuinen mutta kokoaan suurempi Keurusselän Nuorkauppakamari osoitti isäntänä, mitä aktiivinen ja positiivista muutosta edistävä joukko saa aikaan.

Koulutuksella on maine ”rankkana settinä”, mikä toden totta tarkoittaa tiukkaa minuuttiaikataulua aamuseitsemästä iltaan. Aurinkoisesta viikonloppukelistä nautimme kyllä – vähintäänkin tauoilla. Kunnon työstämisestä huolimatta aika kului oppimisintoa ja auttamisen iloa puhkuen kuin siivillä. Parasta antia itselle olikin nähdä, miten systemaattisesti ja konkreettisesti käyttökelpoinen strategia syntyy nykytila-analyysistä aina toteuttamisen varmistamiseen. Luovuuttakin pääsi käyttämään visio- ja missiolauseita muotoillessa. Nuorkauppakamariharrastuksen hienous kiteytyi myös siihen, että uusia ystävyydenalkuja ja kenties businessmahdollisuuksia tuli rakennettua koko Suomen laajuisesti uusien mahtavien tuttavuuksien kanssa.

Vaikka tunteja tuli pöydän ääressä vietettyä, kilpistyi ahertaminen lauantai-illan viikinkijuhliin. Kun parrat oli sudittu, viikinkisarvet aseteltu ja Helga Hirmuisen esiliinannauhat kiristetty, alkoivat hurjat viikinkijuhlat latotansseineen ja trubaduureineen. Shamaanit loitsuivat aamuyön utuun ja viimein viikinkileiri hiljentyi sunnuntaiaamuna jatkuvaan strategiatyöstöön varautuen.

Viikonlopun aikana henkilökohtaisesti sisäistin strategisen suunnittelun tärkeyden ja sen eri vaiheet, sekä sen, miten oppimaani voin valjastaa kamaritoimintaan niin projektien kuin hallitusvirkojenkin puolesta, jotta kamarimme visio olla ”Suomen valovoimaisin kamari” toteutuu. Suosittelen erittäin lämpimästi tätä koulutusta. Strategiatyökalupakin lisäksi saat takuuvarmasti uusia ystäviä ympäri Suomen, uusia näkökulmia ja best practise -ajatuksia kamaritoimintaan ja aimo annoksen aitoa JCI-spiritiä.

Viikonlopun jäljiltä tanssituvan uuninpankko on jo viilentynyt. Edessä on viikinkijoukkojen viimeisten ryhmähuutojen, hakojen, kajautus. Jaetaan koulutustodistukset. Alkukesän notkeat koivunoksat huojuvat hennosti tuulessa. Pöyhölän kartanotilukset hiljenevät. Keurusselän Nuorkauppakamari kiittää ja kuittaa – mutta vain hetkeksi, sillä sisukas joukko kestitsee seuraavaksi Euroopan laajuudelta Tampereen Europpaakokoukseen tulevien senaattoreja.

 

Wekingsareback_yhteiskuva copy

Strategia 2016 porukka

Wekingsareback_järvimaisema copy

Wekingsareback_työkuva copy

Wekingsareback_Hämeenlinnassavaalikokouslokakuussa copy

Vaalikokous Hämeenlinnassa lokakuussa 2016

 

You may also like...