Aurajoen Nuorkauppakamari kärkikahinoissa JCI-lätkän SM-kisoissa

Lehdistötiedote 3.2.2018 klo 16:45. Julkaisuvapaa heti

 

Aurajoen Nuorkauppakamarin jääkiekkojoukkue saavutti upean neljännen sijan SM-kisoissa. Turnaus alkoi alavireisesti taitotasoonsa nähden mahdottoman motivoitunutta Turun Nuorkauppakamaria vastaan. Aamusta asti lämmitelleet Turkulaiset voittivat heikollakin esityksellä pelin 5-0. Analyysin mukaan Aurajoen suomenruotsalaiset hyökkääjät eivät ole tottuneet heräämään navettahommiin ja tästä johtuen unihiekka oli maalitekijöillä malkana silmässä.

Sisuuntuneena ja kasvot pesseenä seuraavassa pelissä nähtiin todella tulinen Ankkalauma. Ensimmäisestä vaihdosta alkaen oli nähtävissä, missä päässä peli pelattaisiin. Hämeenlinnalaiset ”Ritarit” oli kuin lehmät ensikertaa keväällä laitumella. Ilman päätä, ilman häntää. Kiekkoon nämä tuttiritarit saivat koskea ainoastaan silloin, kun kaivoivat kiekon maalistaan ja toivat sen keskialueelle. Vaikka Ankalauma lopulta himmasi vauhtia, jottei hyvinä isäntinä toimineille Hämeen hitaille tulisi paha mieli, lopussa taululla oli lukemat 5-0.

Näissä turnausmuotoisisa peleissä on sellainen murhe, että parhaat eivät välttämättä pelaa finaalissa. Pronssi ratkaistiin puolustavan mestarin Rauman ja Aurajoen kesken. Todellinen finaali siis. Rauma oli taas vahvalla jalalla liikkeellä ja itseluottamusta lisäsi kaksi viimeistä nimeä kannussa. Hölmistyneinä sai raumlaiset katsella, kuinka keltainen vaara pyöritti peliä mennen tullen. Mikael Henriksson laittoi maalin takaa Grezkymäisen syötön suoraan Mikko Siivosenn lapaan ja taululla 1-0. Jonkinnäköinen onnenkantamoinen sattui myös alavireisesti pelanneelle Lukko-paidoille ja toiselle puolikkalle lähdettiin tasatilanteessa. Jatkuvassa pyörityksessä olleet Raumalaiset joutuivat turvautumaan viekkauteen ja vääryyteen ja rangaistuslaukauksesta Huittisten ulkojäillä opitut kikat siivittivät Ankat taas johtoon Jussi Soron toimiessa kapellimestarina.

Turvallisessa yhden maalin johdossa, pelin ollessa jo lähes ratkennut, nousi rooliin muutoin lähes pimennossa ollut hidas ja kankea pakki Taipale. Törkeä taklaus omalla sinisellä, Lukon tähtipelaajalle laskettiin lukua ja rankkari. Kun luvut oli laskettu, siirsi tämä kiekon kauniisti katon kautta häkkiin. Näillä luvuilla rankkareille ja neljäs sija oli meidän.

”Jos kellossa on alle kaksi minuuttia jäljellä, niin ei kai sinne kentälle mitään holkkipolvia laiteta peliä pilaamaan” kritisoi GM Kim Wallenius valmennusta.

”Meillä oli kiva turnaus ja varmasti parhaat kannustusjoukot. Tää on meidän päivän kunto. Jos materiaali on mitä on, niin ei siitä tän enempää irti saa, vaikka olisi kuinka silitettyä kauluspaitaa ja silkkikravattia. Jos on hyökkääjä, niin pitää tehdä maaleja. Oli kiva peli, oli hyviä paikkoja, hyvä ilme. Mutta ei se auta, jos niitä maaleja ei tule” kommentoi turnausta valmentaja Tuomas Koivisto.

Parin viinilasin jälkeen joukkue julisti itsensä turnauksen moraaliseksi voittajaksi. Olkussa tuo moraali on hieman vieras käsite, joten näillä puheilla, illalla jo voittajia.

Kiitokset Hämeenlinnalle hienoista järjestelyistä, ensi vuonna aiempaakin kovemmalla sykkeellä kannu kotiin.

-Tomi Taipale

You may also like...