Forssan aluevuosikokous 2018

 

Forssan Seudun Nuorkauppakamari järjesti Suomen Nuorkauppakamarien A-alueen vuosikokouksen 2018 Bringing out the best of you 2.-4.3.2018 Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa. Lähdin ajoissa matkaan perjantaina, jotta ehdin pelipaikoille ja heittämään hiihtolenkin ennen DP-valmennusta. Hiihtolenkki upeassa auringonpaisteessa starttasi viikonlopun hienosti.

 

Perinteisesti kokousviikonloppu alkoi perjantain tulojuhlalla ja huipentui lauantai-illan gaalaan. Kokousviikonloppu käsitteli hyvinvointia kokonaisvaltaisesti, mutta mukana oli myös virallisia JCI-koulutuksia, kokouksia puheenjohtajille, keynote-puheenvuoroja sekä Trade Show

alue. Koulutusteemat sisälsivät opetusta ja käytännön työkaluja mm. teemoista henkinen vahvuus ja ravinto. ANKK:sta kokousviikonloppuun osallistuivat Mari Männistö, Jutta Ruusunen, Katri Suutari, Pyry Kangas, Tarkek Omran ja allekirjoittanut Maria Arjonen.

 

Olen iloinen, että osallistuin. Sain ajateltavaa oman jaksamisen lisäämiseen. Ravinto-osiossa tarkasteltiin, mistä hyvinvoinnin kehittäminen kannattaa aloittaa. Luennon aikana pohdittiin mikä on riittävää hyvän mielen liikkumista ja käytiin läpi helppoja arjen keinoja viedä omia ravitsemustottumuksia parempaan suuntaan. Jännittävää oli tarkastella omia InBody-mittaustuloksia ja selvittää mitä nuo luvut tarkoittavat, miten niihin vaikutetaan sekä saada ensimmäisiä konkreettisia ajatuksia oman jaksamisen vahvistamiseen.

 

Pidin myös koulutusosiosta Strategiasta toiminnaksi – vastuullisuus on uusi musta. Koulutuksen piti kansallinen varapuheenjohtaja Ellimaija Ahonen, joka on myös alueen strategialähettiläs. Koulutuksessa käsittelimme laajasti kestävän kehityksen tavoitteita (Sustainable Development Goals), jotka ovat tärkeitä niin yksilöille, järjestöille kuin yrityksillekin. Uskon aidosti siihen, että luomalla ratkaisuja globaaleihin ongelmiin voidaan tehdä hyvää bisnestä. Koen, että vastaamalla yhteiskunnan tarpeisiin, voidaan kasvattaa liikevaihtoa ja laajentaa toimintaa uusille markkinoille. More money for me! Tästä näkökulmasta olen tietenkin mehuissani uudesta Seppo JokiAnkka kamariprojektista, joka osuu kestävän kehityksen tavoitteisiin ankkamaisen kirkkaasti.

 

DP-valmennus

 

Omalta osaltani DP-valmennus oli yksi odotetuin osa kokousviikonloppua. Tämä oli toinen osa kuudesta moduulista valmentauvuville puheenjohtajille. Tiesitkö muuten, että JCI

3LED johtajuusvalmennus, josta DP-valmennus on yksi osio, palkittiin vuonna 2016 kansainvälisen JCI:n maailmankokouksen yhteydessä sarjassa Best National Growth and Development Program? Tämä on merkittävä tunnustus Suomen nuorkauppakamareille – ottaen huomioon, että toimintaa on yli 115:ssa maassa ja jäseniä yli toistasataatuhatta.

 

Tällä kertaa DP-valmennuksessa käsittelimme tavoitteita ja mittareita sekä kokonaisuutta miten JCI-paletti pyörii. Valmennus pidettiin englanniksi, joten tulipahan harjoiteltua taas esiintymään vieraalla kielellä. Muut kollegat olivat erittäin vaikuttuneita kamarimme uudesta Koejäsenen käsikirjasta, jokaisen jäsenen avuksi laadittavasta kamariurasuunnitelmasta sekä strategiatyöstä, jota olemme työstäneet alkuvuodesta. Varasta parasta -käytännön mukaisesti kamariurasuunnitelma pohjamme lähti jakoon muillekin!

 

Erityisesti mieleeni jäi ryhmätehtävä, jossa meidän tuli pohtia, miksi olemme osa kansainvälistä JCI-verkostoa emmekä esimerkiksi toimi ANKK:ssa yksin. JCI-himmelin hyödyistä kirjasimme ylös monta asiaa, mutta tässä keskeisimmät:

  • maailmanlaajuinen tunnettuus ja järjestön status
  • aukaisee ovia, joihin ei olisi muuten mitään asiaa
  • satoja kehittymisen ja oppimisen mahdollisuuksia ihan jokaiselle tuloihin tai puolueeseen katsomatta
  • kansalliset ja kansainväliset valmiit konseptit, kilpailut, koulutukset jne.
  • roolien tuuletus eli one-year-to-lead periaate
  • vahva bisnes-näkökulma, jolla voi samalla tehdä hyvää
  • samalla tavoin virittyneitä ihmisiä
  • upeita kokemuksia, elämyksiä ja tuttavuuksia.

 

Puhekilpailu

 

Kokousviikonlopun lauantai-iltapäivä huipentui Sanan Säilä -puhekilpailuun. Kamariamme edusti Tarek Omran, ja kannustimme hänet lavalle keltaisien huivien hulmutessa. Puhekilpailun aiheena oli Positiivinen jäsenarvo luo positiivista työmarkkina-arvoa (positive value of membership will bring positive value to work). Tarekin puhe meni todella hienosti! Well done! Oli ilo katsella esitystä, jossa henkilö on kehittänyt esiintymistaitojaan. Varmasti myös Tarek sai itseluottamusta yleisön edessä toimimiseen.

 

Aluepalkinnot

 

Suurin osa aluepalkinnoista jaettiin aluekokouksen palkintogaalassa, jonne suuntasimme kamariskumppien jälkeen. Kamariskumpat nautittiin kansallisten twinning-kamariemme Espoon ja Keskuspuiston kanssa. Palkintojenjako oli huimaa, vaikka emme tällä kertaa saanut yhtään palkintoa. Olimme hakeneet palkintoja: 1) alueen paras puheenjohtaja, Urho Blom, 2) vuoden tulokkaasta, Jutta Ruusunen ja 3) parhaasta koulutustoiminnasta, Maria Arjonen.  Ohessa koonti palkinnoista, joita tavoittelemme jälleen ensi vuonna.

 

Palkinto Peruste
Alueen paras puheenjohtaja

Paras puheenjohtaja kansallisissa palkinnoissa

Tunnustuksena paikallisen puheenjohtajan

johtamistaidosta, toiminnan päämäärien edistämisestä sekä positiivisen hengen luomisesta kamarissa ja/tai alueella.

Vihdin NKK – Anu Salminen
Vuoden Helmi

Vuoden Nuorkauppakamarilainen kansallisissa palkinnoissa

Tunnustuksena parhaasta toiminnasta yksilötasolla. Palkinnon saaja on aktiivisuudellaan, osallistumisellaan sekä positiivisella innollaan parhaiten edistänyt toiminnan  päämääriä alueella. Espoon NKK –Sanna Raikaa
Vuoden alueellinen projektipäällikkö Tunnustuksena aluepäällikön poikkeuksellisen aktiivisesta toiminnasta oman projektinsa eteen vuoden aikana. Lohjan NKK – Antti Häyrinen
Aktiivinen vaikuttaja Palkinto jaetaan alueen parhaimmalle aktiivisesti yhteiskuntaan vaikuttavalle projektille tai henkilölle. Helsingin NKK – Vuoden poliisi
Vuoden teko – Hessun Sokeri Palkinnon saaja on kuluneen vuoden aikana kasvanut erityisen paljon tehtäviensä mukana ja toiminnallaan edesauttanut yhdistystään tai aluetta merkittävän tavoitteen saavuttamisessa. Hangon NKK – Raaseporin jäsenten adoptointi
Vuoden tulokas

Vuoden tulokas kansallisissa palkinnoissa

Tunnustuksena uuden tulokkaan poikkeuksellisesta osallistumisesta, Jc-henkisyydestä sekä sen toteuttamisesta vuoden aikana. Espoon NKK – Milla Harju
Together we are strong Palkinto symboloi vahvaa yhdessä tekemistä ja hyvän yhteishengen eteen työskentelyä. Yksin voimme unelmoida, mutta toiminnan vaikuttavuuteen tarvitaan yhteisö. Urban Challenge

– mukana Helsingin, Metropolin, Keskuspuiston, Havis Amandan ja Espoon kamarit

Paras koulutustoiminta Tunnustuksena paikallisen kamarin hienosti hoidetusta koulutustoiminnasta. Metropolin NKK
Paras projekti

– Vuoden projekti kansallisissa palkinnoissa

Tunnustuksena parhaasta projektista alueella. Kyseessä oleva projekti voi olla taloudellinen, yhteiskunnallinen, järjestöön tai ympäristöön liittyvä. Se on joko edesauttanut uusien jäsenten ja koejäsenten sitoutumista järjestöön, parantanut nuorkauppakamarin julkisuuskuvaa tai muuten edesauttanut ko. kamaria positiivisesti järjestön sisällä tai ulkopuolella. Auranmaan NKK – Amazing Aurajoki sup

Loimaan seudun NKK – Kunniamaininta: GT Loimaa

Paras nuorkauppakamari

Paras nuorkauppakamaritoiminta kansallisissa palkinnoissa

Tunnustuksena parhaasta nuorkauppakamaritoiminnasta. Loimaan Seudun NKK
Alueen puhekilpailu Puhekilpailun voittaja sääntöjen mukaan JCI Cosmopolis – Antti Koskinen

 

 

You may also like...