Untuvikkojen ensimmäinen kansallinen vuosikokous Maarianhaminassa

Maarianhaminassa järjestettiin vuoden 2018 Suomen nuorkauppakamarien vuosikokous, johon Ankkoja ja Untuvikkoja lähti yhteensä kuusi kappaletta. Kuultuamme tapahtumasta pari kuukautta takaperin sovimme Tarek Omranin kanssa, että on seikkailun aika!

Maarianhaminaan lähdimme eri laivoilla, minä iltalaivalla ja Tarek aamulaivalla muiden Ankkojen kanssa. Aamulaivalla oli järjestetty mielenkiintoista ohjelmaa ja buffetlounasta. Tarek kertoi puhelimessa iltakuudelta, kuinka he olivat käyneet Business Academyn kanssa Paf:in konttorilla tutustumassa heidän toimintaansa, jonka jälkeen he olivat myös kerenneet tutustumaan Maarianhaminaan.

Iltalaivamatkani sujui hyvin, mutta odotin kovasti, että pääsen tutustumaan uusiin kamarilaisiin ja verkostoitumaan. Hauskanpito alkoi heti päästyäni Långnäsin satamaan. Sieltä hypättiin Viking Linen bussiin, jossa oli muitakin JCI:läisiä. Pitkän matkan matkanneet joensuulaiset, kuopiolaiset ja muut olivat täysissä juhlatunnelmissa heti bussissa, joten päätin aloittaa heti verkostoitumisen – sitähän varten sinne lähdettiin.

Saavun Hotel Pommerniin klo 02.20 yöllä, huone pimeänä, Tarek nukkumassa ja herätys kolmen tunnin päästä, sillä pitihän meidän lähteä aamulenkille kaupunginjohtaja Barbaran kanssa ja siitä aamujoogaan, kuten Tarekin kanssa olimme puhelimessa sopineet.

05.30 – Herätys. Ylös, ulos ja lenkille – Tarek lähti, itse jäin peiton alle.
Kuulin aamulenkistä ja aamujoogasta aamiaisella. Tarekin mielestä setit olivat kivoja, varsinkin, kun pääsi näkemään Maarianhaminaa auringonnousun aikaan. Kamariystävämme Lauri Lehmusvirta Vantaalta liittyi seuraamme matkallamme Alandicaan, joka oli vuosikokouksen päätapahtumapaikka.

Ensimmäisessä workshopissa harjoittelimme improvisaatiota. Improharjoituksia oli lähes kymmenen. Tässä workshopissa oli hienoa seurata, kuinka joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä muodosti tiiviin ryhmän, joka biletti seuraavaan aamuun asti yhdessä. Kysymättä ainuttakaan kysymystä pääsimme tutustumaan toisiimme käyttämällä kehonkieltä, näyttelemällä muiden määräämiä tilanteita ja ad hoc -myyntipresentaatioita, joista ihmisten tunteet ja personallisuus paistoivat paljon paremmin ja aidommin läpi kuin normaaleissa tutustumisdialogeissa.

Toisessa workshopissa tutustuimme Puolaan ja yhteistyömahdollisuuksiin Puolassa. Juristi ja nuorkauppakamarilainen Marcin Badura avasi meille Puolan poliittisen tilanteen ja yrittäjyysmahdollisuudet. Hyvin kiinnostava aihe, josta saimme mielenkiintoiset keskustelut aikaiseksi.

Lounas keskustassa, kävely auringossa ja raikas tuulahdus mereltä. Onko Maarianhaminassa aina näin kesäistä ja kaunista?

Behavioristi Thomas Eriksonin keynote idiooteista ja ihmistyypeistä oli timanttinen esitys siitä, kuinka jokaisen tulisi elää hetkessä, kuunnella aktiivisesti ja tunnistaa ympärillä olevat ihmiset, jotta kommunikointi heidän kanssaan luonnistuisi halutulla tavalla. Eli kuinka hallita keskustelua ja saada muut puolellesi. Pitkä puolentoistatunnin puhe oli hauska, mielenkiintoinen ja täynnä erinomaisia ajatuksia Manner-Suomeen vietäviksi.
Ennen Alandicasta lähtemistämme vaihdoimme kasan käyntikortteja, Linkedin-profiileja ja Facebook-kaveripyyntöjä – verkostoitumista parhaimmillaan.

Vuosikokouksen Gaala-ilta lähestyi. Sitä ennen meidät oli kutsuttu Tarekin kanssa skumppalasillisille viereiseen huoneeseen. Presidenttimme Mari ja viime vuoden presidentti Urho olivat valmiina iltaan hienoine pukuineen. Pienessä hotellihuoneessa Espoon nuorkauppakamarilaisten kanssa käytyjen inspiroivien puheiden ja skumppalasikilistelyjen jälkeen lähdimme bussilla kohti spektaakkelimaista Gaala-iltaa. Gaalassa syötiin, juotiin, taputettiin palkituille ja tans-sit-tiin! Iltaa jatkettiin Maarianhaminan yössä pikkutunneille asti.

Nuorkauppakamarilaisiin tutustuessani hämmästelen aina, kuinka kaikilla on mielenkiintoisia projekteja käynnissä, myös kamaritoiminnan ulkopuolella, ja erityisesti hämmästelen, kuinka heillä kaikilla on aikaa panostaa tähän vapaaehtoiseen toimintaan. Toisaalta tästä kaikesta saa todella paljon, kuten koulutuksia, yhteisöllisyyttä, kasvua ja ennen kaikkea ystäviä.

 

Kiitos ja Kwak Kwak!

 

Untuvikkonne,
Ahmed A. & Tarek O.

You may also like...