ANKK ja Liedon kunta jatkavat hedelmällistä yhteistyötä

Vuosi 2019 ja erityisesti kamarivuosi 2019 käynnistyi vauhdikkaasti, kun tapasimme PRES Maria Arjosen kanssa 9.1.2019 Liedossa kunnanjohtaja Esko Poikelan, joka oli palannut Teneriffan lomalta takaisin kunnantalon arkirytmiin.

Tapaaminen oli positiivinen sekä yhteistyöhenkinen, josta haluankin esittää kiitoksen Liedon suuntaan. Lieto on kamarimme arvostettu kumppani, minkä vuoksi onkin hienoa tunnistaa Liedossa käynnissä olevan vahvan POREilun. Tilaisuuden antina saimme mukaan aihion yhteiselle projektille, joka pyritään realisoimaan lähitulevaisuudessa.

Itse tapaamisen tarkoituksena oli kartoittaa osapuolten välisen yhteistyön nykytilannetta, sekä kartoittaa tulevaisuuden mahdollisuuksia. Esittelimme Esko Poikelalle myös kamarimme vuoden 2019 tulevaa toimintaa, sekä jäsenistömme ominaispiirteitä uunituoreen jäsenkyselyn tuloksien mukaisesti. Vastavuoroisesti me saimme kuulla Liedon ajankohtaisista tapahtumista, kuten kohta järjestettävästä (24.1.2019) Lieto Rekry -tapahtumasta, jossa on tarjolla yli 1 000 työpaikkaa! Mukana olevista työnantajayrityksistä löytyy myös lukuisia jäsentemme työnantajayrityksiä sekä kumppaneita.

Lieto on vuodesta toiseen onnistunut houkuttelemaan uusia asukkaita, jonka ansiosta asukasluvun kehitys on vuodesta toiseen ollut positiivista, noin 1% luokkaa. Vuoden 2019 aikana tullaankin todistamaan Liedon historiassa uusi sivu, kun väestönmäärä ylittää uuden kymmentuhatluvun. Poikela voikin siis jo laittaa kuohuvat kylmään, sillä 20 000 asukkaan rajan ylittyminen on lähitulevaisuuden asia.

Olemme saaneet lukea Liedosta loistouutisia viime aikoina, joista ehkä kunniakkaimmaksi saavutukseksi voidaan nostaa Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyn tulokset, jonka mukaisesti 10 000–50 000 asukkaan kunnista yrittäjälle parhaaksi kunnaksi koettiin Aurajoen ympärillä kehittyvä Lieto. Todisteita tästä Liedon työstä kohti Suomen yrittäjäystävällisintä kuntaa olemme saaneet lukea vuoden 2018 aikana myös paikallislehdistä. Esimerkkinä näistä nostettakoon Avantin alueen kehitys, johon muun muassa omat ja kumppanien henkilöstö laskettuna 600 henkilöä työllistävä DB Schenker investoi 26,5 M€ (käyttöönotto 2020). Avantin alueen kehitystä tukee Turun kehätien (E18) mittavat perusparannustyöt, jotka käynnistyvät vuoden 2019 aikana.

PS. Tiesittekö että Liedon kolmanneksi suosituin harrastus on pyöräily?

Terveisin

Ville Raitanen
COM 2019
Aurajoen Nuorkauppakamari

You may also like...