Elämä ennen ja jälkeen potkijaisten – eräs kamarimatka

Sain pyynnön kirjoittaa tämän blogin omasta kamarimatkastani – kiitos kunniasta! Nyt tuoreena poispotkittuna ja uutena kunniajäsenenä on mukavaa peilailla mitä sitä onkaan tullut viime vuosina tehtyä. Sen voin todeta, että vauhtia on riittänyt. Ja hulvattoman hauskoja hetkiä! Jo muutamassa vuodessa voi kamaritoiminnasta saada ihan valtavasti irti monesta eri näkökulmasta. Hienoa on edelleen todeta, että oma kotikamarimme on arvostettu ja vaikuttava toimija erityisesti Turun talousalueella.

Ennen kuin mennään itse kamarimatkaan haluan vielä kiittää reilu viikon takaisista Potkijaisista kanssapotkittavia Riikka Kyläheikoa, Niina Vienoa, Juho Huttusta, Milla Tainiota, Päivi Soiniota, Maria Lönnbladia ja samoin vastavalittua kunniajäsentä Katri Suutaria. Olette huikeita! Ja kiitos myös kaikille osallistujille ja yhteistyökumppaneillemme!

Ja nyt itse matkaan

Syksyllä 2014 bongasin Aurajoen kamarin koejäsenhaun FB:sta kun pari kamarissa ollutta tuttuani jakoivat liittymislinkkiä. Jostain syystä JCI oli jäänyt aiemmin pimentoon, vaikka olinkin aktiivisesti tehnyt leipätyöni ohessa kaikenlaisia mielenkiintoisia projekteja, kuten TEDxTurkua ja lounasdiscoa. (Kukapa sitä nyt ei järjestäisi lounasdiscoa.)

Kun myöhäisessä iässä liittyi, niin pitihän se heti kättelyssä alkaa tositoimiin. Koejäsenaikana toimin Tuottava Idea -kilpailun projektipäällikkönä sekä osallistuin tietenkin matrikkeliprojektiin (itse asiassa loppujen lopuksi useampana vuotena) ja PJ:n kesäpäivän järjestelyihin. Myöhemmin hallitusviroista plakkariin kertyivät COM:n ja LOM:n pestit. Kamarin visuaalisen ilmeen uudistamisen vedin pari vuotta sitten ja lisäksi olen toiminut kamarikummina ja ollut mukana aktorina ensimmäisessä Ankkojen mentorointiprojektissa. Päivä Johtajana -projektiin osallistuin perehdyttämällä erästä opiskelijaa omaan työpäivääni. Joulupuulla on tullut notkuttua sekä kasvomaalauksiakin tehtyä. Niin ja tietysti on tullut koettua ”Seppo-hiki”, kaikella rakkaudella. Myös muun muassa Tuukka Simosen järjestämästä shampanjamatkasta on jäänyt hienoja muistoja. Ja joitain palkintojakin on tullut roudattua takanreunalle. Eli onhan näitä.

Yksi hienoimmista puolista kamaritoiminnassa on se, että se mahdollistaa kokeilemaan kaikenlaista uutta! Esimerkkinä mainittakoon kun Terhi Vienon kanssa saatiin Hämeenlinnan A-aluekokouksen automatkalla idea toteuttaa esimiehille ja johtajille suunnattu tapahtuma, josta saisi käytännön työkaluja oman ja yrityksen toiminnan johtamiseen. (Terhin kanssa ollaan saatu muitakin ideoita – enemmän ja vähemmän loistokkaita.) Konseptia hiottiin ja perusteltiin kovasti silloiselle hallitukselle. Projekti saatiinkin ”runnottua” läpi ja Talous ja Johtajuus toteutettiin sitten ensimmäisen kerran v. 2016. Sitä vetämään ja jatkojalostamaan tuli mahtava Anne Ala-Nissilä ja mukaan hieno joukko Ankkoja ja kumppaneita. Hommia tehtiin paljon ja kelloon katsomatta. Välillä yön pikkutunteina mietin, että mihin sitä taas on itsensä sotkenut. Ja ihan oma-aloitteisesti. Hieno tapahtuma siitä tuli ja on upeaa nähdä, että Talous & johtajuus -seminaari on saanut jatkoa tuon jälkeenkin.

Alun perin liityin kamariin mukaan ammatillisen verkostoitumisen ja mielenkiintoisten mahdollisuuksien vuoksi. Parhaimmat fiilikset ja innostuksen tekemiseen on kuitenkin tuonut tämä loistava porukka, jonka kanssa on pilke silmäkulmassa ideoitu uutta, laitettu kädet saveen ja tavoitteet korkealle sekä monesti myös kiukulla puskettu asioita loppuun saakka. Yksi hauskimmista proggiksista on ollut Amazing Eggrace, jossa tapahtuman suunnittelu oli varmasti yhtä hauskaa kuin osallistujilla mukana oleminen. Mietipä nyt esimerkiksi tehtävää ”Bongaa musta muna”. Toki myös niin kamarin omat kuin alueelliset ja kansalliset tapahtumatkin sekä koulutukset ovat olleet niitä, joista on käteen jäänyt hauskoja muistoja, oivalluksia ja läjä uusia tuttavuuksia. Kannattaa siis lähteä myös oman lammikon ulkopuolelle!

 

Vinkit uusille koejäsenille

Uusille koejäsenille antaisin evääksi ehkä jo kliseisenkin toteamuksen: lähde rohkeasti mukaan ja kokeile uusia juttuja! Saat kamarista juuri niin paljon kuin itse sille annat – suuntautuipa kiinnostuksesi sitten projekteihin, omien johtajuustaitojesi kehittämiseen tai vaikkapa kouluttajana kunnostautumiseen. Oman ammatillisen verkostoitumisen lisäksi tulet löytämään aivan mahtavia, uusia ystäviä. Ja ainakin osa näistä tulee mitä todennäköisemmin säilymään ikuisesti.

Omalta osaltani on aika antaa tilaa nuoremmille ja uusille ajatuksille. Kunniajäsenenä aion kuitenkin edelleen olla aktiivisesti mukana toiminnassa, osallistua tapahtumiin ja olla tukena projekteissa. Ja tietysti viisastella. Luvan kanssa. Nyt keväällä olen osallistumassa Lyonin Multitwinningiin, jonne haastankin mukaan kaikki Ankat ja untuvikot! Reissun antimina oma verkosto tulee laajenemaan myös kamarimme ystävyyskamareihin. Ja mikäs sen hienompaa! Yes! #jcicamera

Sanna Halttunen-Välimaa

Työelämässä Sanna toimii business directorina turkulaisessa Panic Marketing -nimisessä, digitaalisia markkinointiratkaisuja tarjoavassa, yrityksessä.

You may also like...