Suomen valovoimaisimmassa kamarissa vaikutetaan ja verkostoidutaan

Kun Turun kaupunki poreilee positiivisen rakennemuutoksen parissa, meidän on aika kantaa vastuumme, pörhistellä vähän sulkia ja ottaa paikkamme Turun talousalueen parhaimpana nuorkauppakamarina. Vuonna 2019 mukana tätä mahdollistamassa on 95 jäsentä, 32 senaattoria ja 21 kunniajäsentä sekä 15 koejäsentä. Mahtava porukka siis!

Koejäsenet ja hallitus tutustuivat toisiinsa 8.1. pidetyssä koejäsenten startissa.

 

Toimintamme perustuu jäsentemme tahtoon kehittää itseään. Vuonna 2019 keskitymme kansainvälisyyteen, kestävään kehitykseen ja bisnekseen. On hienoa olla mukana toteuttamassa kaikkien aikojen vuotta 2019, sillä kamaritoiminnassa pääsee verkostoitumaan, kehittymään, vaikuttamaan ja loistamaan niin ihmisenä kuin oman alasi ammattilaisena. Vuonna 2019 tarjoamme erityisesti konkreettisia vaikuttamismahdollisuuksia, verkostoissa toimimista ja niiden johtamista.

Kamarimme on aktiivisten tekijöiden yhdistäjä ja rohkea ravistelija – trampoliini työelämän huipuille. Minulle tämä kaikki tarkoittaa arvokasta jäsenistöä, yhteisiä bisneksiä ja osaamisen jakamista, mutta se on vastuuta omasta itsestään. Kyse on siitä, mitä haluaa olla, missä kehittyä ja miten hyppiä eteenpäin. Toivottavasti jaat nämä mahdollisuudet, menet epämukavuusalueelle ja otat niistä kaikki irti! Kamari on turvallinen paikka opetella asioita ja me jäsenistönä tuemme sinua.

Vuosi on lähtenyt tiukasti käyntiin, ja olemme hallituksena kokoustaneet ahkerasti. Tapahtumakalenteri, toimintasuunnitelma ja budjettisuunnittelu on valmis. Olemme myös laatineet kamariamme koskevan menestysohjelman, jonka toteuttamista seuraamme kuluvana vuonna. Olen todella ylpeä hallituksestani, sillä tämä on tänäkin vuonna vaatinut ponnisteluja ja ajankäyttöä huomioiden loppuvuoden kiireet.

Erityisen iloinen olen hallituksen toteuttamasta jäsenkyselystä, jossa vastausprosentti nousi huimasti viime vuoteen verrattuna. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! On arvokasta saada jäsenistö vastaamaan jäsenkyselyyn, koska vastausten avulla voimme tehokkaasti analysoida ja parantaa toimintaamme. Tehdä sellaista kamaritoimintaa, joka puhuttelee sinua.  

Olen kiitollinen, että ideoimme projekteja hallituksen kanssa ja laitoimme erilaisia sekä uusia vaihtoehtoja jäsenkyselyyn. Tämä on selvästi lisännyt aktiivisuutta, kun on ollut konseptoituna alustavia ideoita ja niistä vielä teemoitetut erilliset nostot kamarin sisäisessä viestinnässä. Hyvä on ollut miettiä myös etukäteen kumppaniliidejä, ja sitä onko kyse esim. enemmän bisnesprojektista vai yhteiskuntavaikuttamisesta.

Tämän harjoituksen jälkeen näen, että iso osa jäsenistön aktivoinnista on ollut ns. ison kuvan viestintä, Active Citizen Frameworkin merkityksen avaaminen ja jäsenistön vaikuttamismahdollisuudet sekä uudet ideat, jotka rakennettiin strategian perusteella siitä näkökulmasta, millaisia oppimispolkuja ja mahdollisuuksia haluamme tarjota jäsenille. Tässä relaatiossa kamariurasuunnitelmasta puhuminen eri yhteyksissä on auttanut, mutta vaikutusta on kuitenkin ehkä eniten sillä, että projekteissa on tärkeää löytää syy tehdä projektia, luoda yhteistä arvopohjaa, mielekästä puuhaa ja sitä kautta jäsenten innostusta. Hienoa työtä meiltä ja teiltä arvon jäsenet! Yes!

Olen todella iloinen myös tulevasta koulutustarjonnasta ja  kumppanipaketeista. IND Pyry Kangas piti loistavan START-koulutuksen koejäsenille 8.1.2019. Koulutuksessa käytiin läpi tiukka tietopaketti kamaritoiminnasta, tulevista tapahtumista ja jäsenvalintakriteereistä. Myös kummit pääsivät esittäytymään ja osallistujille oli järjestetty projektikoulutusta. Kiitos illan isännälle EY:lle, erityisesti Pyrylle, kummeille ja projektikouluttaja Raikko Kavistolle Turun Nuorkauppakamari ry:stä.  

Vuonna 2019 meidän tavoitteena on saada 40 osallistumista kansainvälisissä yhteyksissä. Tähän on hyvät mahdollisuudet Lyonin Multitwinningissä ja Eurooppakokouksessa sekä maailmankokouksessa Tallinnassa, mutta myös muitakin tapahtumia on! Yes! #jcicamera

Edellisen vuoden puheenjohtajaa lainatakseni,  älä sano ”ei” kepein perustein. Jos sinulle tarjoutuu mahdollisuus lähteä mukaan kamaritapahtumaan, koulutukseen, kokoukseen, hallitustiimiin tai projektiin – kokeile ja heittäydy. Lupaan, että saat sitä enemmän, mitä enemmän itse annat. Sinun tehtäväksi jää uskaltaa, joten tee se!

 

PRES 2019

Maria Arjonen

You may also like...