Ankkaparveen 15 untuvikkoa

Aurajoen Nuorkauppakamarin koejäseniä kutsutaan hellästi untuvikoiksi. Joka vuosi kamarimme jäsenyyttä tavoittelevat koejäsenet suorittavat jäseneksi hyväksymisen eteen erilaisia nuorkauppakamaritoimintaan liittyviä asioita. Koejäsenvuonna tulee muun muassa osallistua tiettyyn määrään tapahtumia ja osallistua aktiivisesti kamarin projekteihin ja tekemiseen. 

Vuosi alkaa koejäsenten tutustumisella toisiinsa ja vanhempiin jäseniin Untuvajuhlassa, joka on ANKK:n järjestämä tervetulojuhla koejäsenille.

Untuvajuhla koejäsenten silmin

Tammikuun lopulla 26.1. koejäsenporukkamme kokoontui jännittävissä merkeissä Aurajoen rantaan PwC:n toimistolle. Ilmassa aisti jännityksen ja keskustelu poukkoili kahden päällimmäisen kysymyksen välillä – mitä ilta toisikaan tullessaan ja mistä kukakin oli kaivanut keltaista päälle laitettavaa.

Voiton vei ehdottomasti Pilvi Rientonen, joka oli asustanut itsensä keltaisella vodkapullolla. Ilta oli merkitty kalenteriimme mysteerisenä ”iltamenona” ja mysteeriseltä se toden totta tuntuikin, koska yhtään vihjeitä illan kulusta ei alkuun meille kerrottu.

Lyhyen alkuillan koulutuspätkän jälkeen pääsimme jännityksestä eroon, kun alakerran seurustelutiloissa odotti riemukas ankkalauma ottamassa untuvikkojoukkomme vastaan. Yllätys oli monille suuri ja oli mahtavaa nähdä niin suuri joukko ankkoja tervehtimässä meitä uusia tulokkaita.

Ilta kului vauhdikkaasti puheiden ja seurustelun merkeissä. Kansallisen puheenjohtaja Ellimaija Ahosen puhe oli erittäin inspiroiva ja avasi silmiämme siitä kuinka kamaritoiminta aukaisee monia ovia myös kansainvälisesti.

Meitä untuvikkoja lämmitti suuresti se kuinka kaikki ottivat meidät hyvin ja ennakkoluulottomasti vastaan. Oli mukava huomata että vanhemmat konkarit halusivat aidosti tutustua meihin ja toivottaa tervetulleeksi. Illan aikana saimme hyvän käsityksen siitä miten paljon erilaisia ja eri aloilla toimivia ihmisiä onkaan mukana kamarissa.

Paras lausahdus illan aikana eräältä koejäseneltä oli: ”Hei tää on outoa kun täällä on turkulaisia jotka oikeesti tulee puhumaan vieraille”. Tämä varmasti kiteyttää kaikille meille päällimmäiseksi mieleen jääneen tunteen siitä kuinka meidät iloisesti toivotettiin mukaan toimintaan. Saunan lauteilla vieraiden vieressä istuessa tuntui kuin olisi oltu jo pitkään kavereita!

Lisää kuvia Untuvajuhlista voit katsella täältä.

Pauliina Paakki
koejäsen 2019

Työelämässä Pauliina toimii Turun Sanomien Digimyynnin myyntipäällikkönä. 

 

You may also like...