JCI Estonia Presidendiball – erään ankan matkakertomus

Juhlapuku. Kuva: Niina Vieno

Haluan kertoa sinulle kv-kokemuksen ja rohkaista sinua hyppäämään oman kamarisi ulkopuolelle. Kerron tämän sinulle, koska yksi kamarimme vuoden pääteemoista on kansainvälisyys. Tavoittelemme vuoden aikana mm. 40 kv-osallistumista erilaisissa tapahtumissa ja toivoisin, että jäsenemme lähtevät rohkeasti Turun talousalueen ulkopuolelle.

 

Kuten tiedät, JCI on kansainvälinen nuorten aktiivisten järjestö, joka on sitoutunut  luomaan vaikutuksia yhteisöönsä. Aktiiviset kansalaiset ovat yksilöitä eri puolilta maailmaa ja kaikilta yhteiskunnan aloilta. JCI:ssa I-kirjain tarkoittaa nimenomaan kansainvälisyyttä. Joka päivä yli 100 maassa, yli 200 000 jäsentä tekee töitä, jotta löytäisimme kohdennettuja ratkaisuja paikallisiin kysymyksiin. Uusia ideoita, yhteistyötä ja monimuotoisuutta kunnioittaen meillä on intohimoa ja rohkeutta käsitellä aikamme kriittisiä haasteita ja mahdollisuuksia, ja parastahan se on tietenkin jiicee-ystäviemme kanssa.

 

Uusia ystäviä saa käymällä kokouksissa ja tutustumalla toisiin jäseniin. Se vaatii jonkin verran rohkeutta ja heittäytymistä, mutta lupaan sinulle; aina siellä on ystävällinen kasvo, hyvin todennäköisesti myös muita suomalaisia ja jännittäviä kokemuksia odottamassa.

 

Vuoden vaihteessa osallistuin JCI Estonia Presidendiball -virkaanastujaisjuhlaan. JCI Estonia Presidendidiball on juhla, joka kunnioittaa JCI:n peruspiirrettä #oneyeartolead, vallan ja vastuun kierrättämistä.  JCI Estonia Presidendiball -juhlassa kamarit voivat siirtää käädyt väistyvältä presidentiltä toiselle, ja saimmekin seurata kolmen paikallisen nuorkauppakamarin käätyjen vaihtoa.

 

Oli mielenkiintoista seurata heidän perinteitään ja yhteistyötä. Erityisesti tämä näkyi vinkkeinä ja kokemuksina, joita he jakoivat seuraajilleen. En olekaan vähään aikaan ollut yhtä lämminhenkisessä tilaisuudessa, jossa on 150 osallistujaa eri puolilta Viroa ja maailmalta. Iltaan kuului myös mysteereitä ja fantasioita, koska tapahtuma oli tällä kertaa järjestetty Game of Thrones -teemalla.

 

JCI Estonia Presidendiball -virkaanastujaisjuhlan järjestämisestä vastasi tänä vuonna JCI e-Koda. Tunsin oloni todella tervetulleeksi juhlaan, kun sain henkilökohtaisen viestin kokouspäälliköltä Katre Laanilta. Hän toivotti minut lämpimästi tervetulleeksi ja varmisti, että minulla on kaikki ok. Hän jopa kysyi, että haluanko esim. osallistua arvontaan ja palkintoihin. Tietenkin halusin, koska miten mahtava idea onkaan tutustua uusiin jiiceihin ostamalla arpoja ja voittaa kamarilaisten antamaa aikaa. Itse lupauduin järjestämään Turku City Tour with JCI Aurajoki -kierroksen sisältäen tutustumisen kävellen kaupunkiin, sen arkkitehtuuriin, historiaan, palveluihin –  ja toisiimme. Odotan innolla uusia kohtaamisia kesällä!

 

Virossa on 13 paikallista kamaria. Paikalliset kamarit muodostavat kansallisen jaoston JCI Estonia, joka edustaa Viroa Euroopassa ja maailmassa. Et ehkä tiennyt tätä, mutta JCI Estonia on perustettu 1989 ja tänä vuonna JCI Estonia juhlii 30-vuotista taivaltaan järjestämällä yhdessä suomalaisten kanssa maailmankokouksen JCI WC2019 Pure Magic. 

 

Matkallani opin senkin, että maailmankokouksen logona ei ole mikä tahansa perhonen, vaan perhonen, joka on muutoksen symboli. Mieleeni on jäänyt JCI Estonian kansallisen puheenjohtajan Anni Ojan sanat siitä, että jokaisen perhosen takana on tarina siitä, miten pienestä munasta, joka on lähes näkymätön silmälle, kehittyy täydellinen perhonen. Tämä sisältää filosofinen kysymyksen, joka sopii, mitä mainioimmin meille jiiceille. Tiedämmekö me, että meistä tulee joku päivä perhosia, ajattelemmeko edes sitä?

 

Luultavasti emme, koska keskitymme muihin asioihin – kiireeseen ja arkeen. Muutosta kuitenkin tapahtuu, eikä vain perhosilla. Meissä ja ympärillämme olevilla ihmisillä on monia piilotettuja kykyjä, jotka nousevat esiin, kun hakeudumme oikeisiin tilanteisiin ja heittäydymme mukaan. JCI on juuri siitä maailman parhain harrastus, koska tässä ympäristössä kehitymme vähitellen ja siinä on taikaa – pure magic!

 

Suosittelen sinulle lähtemään mukaan maailmankokoukseen JCI WC2019 Pure Magic 4.–8.11.2019. Kansainvälisissä kokouksissa järjestetään virallisia JCI-koulutuksia, erilaisia tapahtumia ja tulo- sekä iltajuhlia, jotka ovat loistavia tilaisuuksia saada uusia ystäviä, liikesuhteita ja verkostoitua ympäri maailmaa. Kansainväliset kokoukset ovat myös upeita tilaisuuksia päästä paikkoihin ja tapahtumiin, joihin ei muuten olisi pääsyä.

 

Tallinnan matkan aikana tutustuin moniin mielenkiintoisiin ihmisiin ja meillä oli jopa niin hauskaa, että päädyimme matkaseuralaisteni Niina Vienon ja Terhi Vienon kanssa viettämään myös uutta vuotta heidän seurueensa kanssa. Juhlimme muiden paikallisten nuorkauppakamarilaisten kanssa vuoden vaihtumista yön pikkutunneille asti.

Uudenvuodenjuhlat. Kuva: Maria Arjonen

 

Kansainvälisiin kokouksiin kannattaakin lähteä juuri siksi, että saat uusia kokemuksia ja ystäviä. Opit ehdottomasti myös muista kulttuureista ja heidän tavoistaan. Seuraavalla kerralla on mukavampi palata toiseen maahan ja opit arvostamaan myös sitä mitä meillä on.  Nämä kokemukset jäävät elämään ja muistoihin, joten lähde mukaan ja postaa #jcicamera kuvia! Omien kuvieni pukukreditit menee muuten senaattori Maarit Hurmeelle! <3

 

Maria Arjonen

PRES2019

 

 

 

Rekkaroidu mukaan Tallinnan nyt! Rekkaroinnin Early Bird -tarjous päättyy 28.2., jonka jälkeen rekisteröinti muuttuu kalliimmaksi. Lue lisää kokousohjelmasta.

 

 

 

You may also like...