Viestintä- ja puhekoulutus pähkinänkuoressa – johtajuus on ilmapiirin luotsaamista 

Viime keskiviikkona 30.1. järjestettiin alueen kamarilaisille avoin viestintä- ja puhekoulutus INDimme Pyry Kankaan toimesta Karaoke Bar Silvermoonissa. Alla Miia-Tatjaana Salakan tärpit koulutuksesta. Nappaa parhaat käyttöön.

 

Minna Bliss
1. ”Johtaminen on kuuntelemista välittämistä ja valmentamista” – Matti Alahuhta
Johtaminen on muuttunut ja vuorovaikutuksen merkitys on kasvanut on kasvanut työyhteisöissä. Työympäristöltä odotetaan ystävällisiä kollegoita, hyvää ilmapiiriä ja merkityksellistä työtä.
2. Kysyminen on vielä tärkeämpää kuin pelkkä kuuntelu.
Ilman kysymistä yhteisen ymmärryksen löytäminen on vaikeaa. Jos siis esimerkiksi savolainen sanoo ”nyt ei naarata ku vaimo hukku” voi viestin helposti ymmärtää väärin jos ei kysy.
3. J. T. Bergvistin laskuoppi: asenne/energia = tiimin tulos
Negatiivisuus tarttuu ja vaikuttaa kokonaisuuteen, mutta positiivisuus tekee samoin.

 

 

Kimmo Hollmen
1. Pidä asia ja kuulija mielessä + kuljeta niitä käsikädessä
– Muista kohdeyleisö, tutustu siihen, pysy asiassa siinä mikä heille on oleellista & muista taloudellisuus. Liiat itsestäänselvyydet saa yleisön tuntemaan itsensä tyhmäksi.
2. Puheella on aina oltava joku tavoite ja pointti
Pointti voi olla mikä vain, mutta se on se juttu johon puheella tähdätään. Se pitää puheen myös selkeänä, kun tiedetään, miksi sitä ollaan pitämässä ja mitä sillä halutaan saavuttaa #rönsyilyonkivaa
3. Hyvä rakenne ja stoori pitävät yllä mielenkiintoa ja tuo puheen lähelle kuulijaa. Silloin kaikki lähtee pois jotain saaneena.

 

 

Miia-Tatjaana Salakka
koejäsen 2019
Miia-Tatjaana Salakka on businessfestivaali SHIFT:in marketing and communications manager. 

You may also like...