Pressan puolivälin tervehdys!

Kesälomien lähestyessä on hyvä ottaa pieni puolivälitarkastelu hallitustyöstä ja kamarin tilanteesta sekä kehua Aurajoen Ankkoja. Ilokseni voin todeta, että tänäkin vuonna haasteita ja mahdollisuuksia on riittänyt – uudistuksia ja perinteitä unohtamatta. Kiitos siitä teille kaikille – ihanaa, että olet mukana toiminnassa!

 

Tapahtumat ja ANKK Akatemia –koulutukset

Tähän mennessä on pidetty START-koulutus koejäsenille, puhe- ja viestintäkoulutus ja yleinen kamariurakoulutus, projektikoulutus, M-files & jci.cc -koulutus sekä LEAN-koulutus. Lisäksi on järjestetty seuraavat tapahtumat: Untuvajuhla ja kamaritarinat, vuosikokous ja puhekilpailu, WappuAnkka sekä toukokuun senaattoritapaaminen yhdessä jäsenten afterworkin kanssa.

Kamaristamme akatemioihin on osallistuttu todella hyvin jo tähän mennessä, kuten suluissa olevat luvut ja virat kertovat: Hallitusakatemia (7), PRES-akatemia (2). Myös virallisiin koulutuksiin JCI Impact (2), Strategia! (2), JCI Empowerment (DP), JCI Leadership (PRES) sekä COA (1).

Tulevaisuutta varten toivoisin, että kamaristamme osallistuttaisiin erityisesti Conference Organizing Academyyn. Akatemian ajatuksena on kuljettaa ja siirtää taitotietoa ja kokemuksia, jotka ovat tarpeen kansainvälisen JCI-tapahtuman järjestämisen helpottamiseksi. Asiassa on myös aloitettu tältä osin yhteistyön kartoittaminen kumppanien ja koulutuslaitosten kanssa Turun talousalueella.

Kamariyhteistyö

Kamarimme on toteuttanut lounaita ja koulutuksia yhdessä muiden Turun talousalueen kamarien kanssa. Yhteistyön voima näkyy myös Turun kauppakamarin ja alueen nuorkauppakamarien yhteistyön vahvistamisessa sekä nuorkauppakamarikillan uudistamisessa. 12.6. olin lounaalla Turun kauppakamarin kutsusta alueemme puheenjohtajien kanssa ja uskoisin, että palaamme syksymmällä aiheeseen ja avaamme jälleen nuorkauppakamarien valiokuntapaikka haut. Olethan kuulolla!

Yhteistyönä on tulossa myös A-alueen vaalivalvojaiset AAAA (JCI Airisto, JCI Aurajoki ja JCI Auranmaa) 9.8.2019. Laita kalenteriin! Alueelliset ja kansalliset virat ovat osa johtajuuspolkua sekä urakehitystä, joita haluamme nostaa enemmän esille. Haluamme tarjota jäsenillemme mahdollisuuden seurata ehdokkaiden kampanjointia, nostaa tietoisuutta vuoden mittaisista viroista sekä kasvattaa yhteistä fiilistä vaaleihin liittyen. Hauskaa on myös juhlia Talent Poolin läpikäyneitä ja ehdokkaiksi rohkaistuneita. Uskon, että tänä vuonna näemme ehdokkaita pääsevän läpi myös kamarimme ulkopuolelle, joten mikset sinäkin rohkaistuisi ehdolle kamarimme hallitukseen, alueelle tai kansallisiin virkoihin? Syksyllä käymme läpi ehdokasasettelua, kamarin tukea ehdokkaille ja vaaleissa äänestämistä kaikilla tasoilla eli paikalliskamarissa, alueella ja kansallisesti.

 

Projektit

Hallituksena olemme ideoineet projekteja ja tehneet näistä jäsenkyselyn viime vuoden puolella. Olen iloinen onnistumisesta, joka on edesauttanut jäsenistöä ja kumppaneita sitoutumaan jäsenkyselyn tulosten kautta toteutettaviin projekteihin. Tämä näkyy erityisesti kokeneempien jäsenten aktivoituessa projektipäälliköiksi, ja projektitiimeihin osallistumisessa. Projekti-ideat on myös dokumentoitu jatkoa varten.

Projekteina on tähän mennessä toteutettu matrikkeliprojekti sekä koejäsenten oma projekti puheenjohtajan kesäpäivä. Matrikkeliprojekti tuotti reilusti yli tavoitteen. Huikeasta työstä kiitos erityisesti koejäsenillemme – Eetu Urmas ja Petri Engström. Hienoa! Tietenkin puheenjohtajan kesäpäivä oli minulle todella tunteikas ja ikimuistoinen. Kiitos Anette Rautio ja kumppanit! 🐥❤

Aurajoen nuorkauppakamari ja Turun kaupunki lähtivät mukaan Kuntaliiton tukemiin Lasten vaaleihin, jotka järjestettiin yli 40 kunnassa ympäri Suomen. Äänestyspisteet löytyivät kaupungin pääkirjastosta ja Jokisataman avajaisista Kapteeni Kumiankan puuhapäivän ohesta. Jokisatamassa annettiin 133 ääntä ja pääkirjastossa 183. Turussa äänestettiin valtakunnallisesti verraten vilkkaasti. Äänestämään pääsi kahdella kielellä, suomeksi ja ruotsiksi. Voittajan Kiira Ketun terveiset viedään Brysseliin asti vastavalituille europarlamentaarikoille. Vaalien voittajasta on myös julkaistu puuhatehtäviä lasten vaalien valtakunnallisilla verkkosivuilla.

Aurajoen Nuorkauppakamari oli mukana edistämässä EU-vaalien äänestysaktiivisuutta myös Step Up For Europe -kampanjalla, joka toi EU:n tuomia hyötyjä esiin ennakkoäänestyksen aikaan päivittäin julkaistavien videoiden kautta. Step Up For Europe on JCI Europe -hanke, jolla halutaan innostaa nuoria aktiivisiksi eurooppalaisiksi ja ottamaan osaa poliittiseen vaikuttamiseen. Aurajoen Nuorkauppakamarin ideoima videokampanja avasi EU:n Turun seudulle ja Varsinais-Suomessa asuville tuomia hyötyjä hauskojen videoiden kautta, joissa seikkaili kukapa mukaan kuin ACCESS! aluevaaliprojektin projektipäällikkö Daniella Lindqvist ja kamarimme maskotti Seppo Ankka. Step Up For Europe -videoprojekti ja Lasten vaalit -projekti tuottivat yhteensä 7 mediaosumaa (5 kpl TS:ssä ja 2 kpl Turun kaupungin medioissa).

Vaalien superkeväänä iloitsen strategiamme jalkauttamisesta, koska selvästi otimme kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja pyrimme vaikuttamaan äänestysaktiivisuuteen, siten kuin aktiivisten kansalaisten ja etenkin nuorkauppakamarilaisten kuuluu tehdä! Kamarimme vahvisti tältä osin yhteistyötä Turun kaupungin kanssa merkittävästi ja saimme taas vähän pörhistellä sulkiamme – loistavaa!

Projekteina on käynnistetty myös Talent Exchange, ACCESS! -aluevaalikokous (4.–6.9.2020), Ducking Cruise -risteily (20.9.2019) sekä Talous & Johtajuus -projekti. Jos haluat näihin mukaan, niin yhteyttä projektipäälliköihin tai minuun.

Viestintä

Kamarimme on muutenkin näkynyt poikkeuksellisen paljon mediassa alkuvuodesta. Kasvua viime vuoteen on 50 %:a ja mediaosumia on yhteensä 15, joista 3 Aamusetissa, 1 ranskalaisessa mediassa, 6 kpl TS:ssä, 2 Turun kaupungin medioissa ja 3 Varsinais-Suomen yrittäjien lehdessä.

Olemme toteuttaneet pitkästä aikaa myös painetun Uutis-Ankan ja kirjoittaneet useita blogipostauksia kamarin sivuille ja Varsinais-Suomen yrittäjien alustalle. Viestinnän visuaalisuus, eri medioiden käyttö ja näkyvyys ovat todella iloinen asia, joka tukee meidän strategiamme jalkauttamista. Vuoden pääteemat kestävä kehitys (SDG), kansainvälisyys ja bisnes näkyvät viestinnässä. Näihin liitännäisiä julkaisuja eri medioissa on ollut tähän mennessä yli 70. Painopiste on ollut SDG ja kv-asioissa suurempi, yli 50 kpl. Ducking Cruise ja tulevat projektit sekä koulutukset tulevat tasapainottamaan tätä, joten bisnesjuttuja tiedossa myöhemmin.

 

Kumppanuudet

Kumppanuuksien osalta ilo todeta, että kumppaneita on kolmisenkymmentä. Tässä kamari on mennyt paljon eteenpäin luomalla kumppanipaketit ja esitteen kamarista, joka kertoo siitä, keitä me oikein olemme. Nyt olemme myös ottaneet käyttöön CRM-työkalun ja siirtyneet kokonaan sähköiseen allekirjoittamiseen. Lisäksi olemme kehittäneet kumppanuuksia laatimalla kumppanisopimuspohjan, jossa on nimetyt vastuuhenkilöt ja näiden varahenkilöt kumppanuuden sekä arvostuksen turvaamiseksi. Lisäksi olemme keränneet kaikki sopimukset yhteen paikkaan – Whoop! Whoop! Tältä osin tulossa olevia asioita ovat vielä neuvoteltavat kumppanisopimukset sekä kumppanikysely, kooste näkyvyydestä ja kiitoskirje kumppaneille.

 

Kansainvälisyys

Yhdistyksen kokouksen valtuuttamana on vaihdettu kotipaikka, haettu ja saatu aluevaalikokouksen järjestelyoikeudet vuodelle 2020 ja lähdetty tavoittelemaan Eurooppa-kokouksen järjestelyoikeuksia.

Kansainvälisyyden teemavuonna iloitsen myös siitä, että kamarimme on lähtenyt rohkeasti oman kamarinsa ulkopuolelle, alueelle ja kansainvälisiin juttuihin mukaan. Salon aluevuosikokouksen osallistujamäärä oli 15 henkeä ja kasvua tältä osin 200 %. Lyonin Multitwinningissä 3 henkeä, Eurooppa-kokouksessa oli 7 henkeä ja kasvua tältä osin 75 %. Luvut ovat pieniä verrattuna jäsenmääräämme, joten odotankin reipasta aktiivisuutta syksyn aluevaalikokoukseen ja Tallinnan maailmankokoukseen.

Hallitustyöskentely

Hallituksen osalta voin todeta, että tähän mennessä meillä on ollut 6 kokousta vuonna 2018 ja 5 kokousta vuonna 2019 eli yhteensä 11 virallisempaa tapaamista. Tämän lisäksi vapaamuotoisia ja hallituksen koulutukseen yhdistettyjä afterwork- tai viikonlopputapaamisia on ollut yhteensä 5 kpl eli hallituksenvaihto, hallitusakatemia, EASI-kartoitus, kvartaali- ja puolivälitarkastelu.

 

Kokouksissa olemme käsitelleet mm. seuraavia asioita:

– toimintasuunnitelmaa, menestysohjelmaa, projekteja sekä budjettia (yhteensä 9:ssä kokouksessa)

– koejäsenhakemukset, koejäsenten valintakriteerit ja jäsenvalintakriteerit sekä koejäsenvalinnat

– jäsen- ja projektikyselyä

– kumppaniasioita ja myynnin työkalua

– kummeille annettavaa ohjeistusta ja kummien valinnat

– palkintotavoitteita

– jokaisessa kokouksessa käsitelty lohkoraportit ja lohkojohtajien esiin nostamat asiat

Haasteita on ollut löytää sopivimmat toimintatavat, työkalut ja aikataulut hallituksen toiminnan tukemiseen, motivoitumisessa työn/perheen/muiden ns. kilpailevien toimintojen paineessa, sovittujen asioiden tekemisessä ja yhteishengessä. Tästä suuntaamme eteenpäin ja keskitymme isoihin asioihin, joita on vielä tulossa.

 

Päätöksentekoon on tulossa mm.:

– EC haku vuodelle 2024 ja mahdollisuus tappioon sekä projektin laajempi käynnistäminen ja jäsenistön kouluttamisen aloittaminen

– ehdokasasettelu, kamarin tuki ehdokkaille ja vaaleissa äänestäminen kaikilla tasoilla eli paikalliskamarissa, alueella ja kansallisesti

– jäsenvalinnat ja koejäsenten kamariurasuunnitelmat

– strategisen koejäsenhakuprosessin käynnistäminen ottaen huomioon kamarin tulevaisuus

– Office 365. Aurajoen Nuorkauppakamarin osalta tämä tarkoittaa sitä, että selvitämme vuoden 2019 aikana, luommeko kamarille oman intranetin ja viestintäalustan Office 365 ympäristöön kaikille jäsenille, senaattoreille ja kunniajäsenille vai käytämmekö Office 365 ympäristöä lähinnä hallituksen ja projektien työkaluna sekä kamarin intranettinä.

– vuoden 2019 toiminnasta haettavat palkinnot

 

Ennen tulossa olevia asioita suunnataan kesälomille ja odotellaan kunniajäsenten kesätapaamista 3.7.2019.

Oikein hyvää kesää kaikille!

 

Maria Arjonen

PRES 2019

You may also like...