ANKK on Suomen paras ja kansainvälisin Nuorkauppakamari

Kansalliset palkinnot vuoden 2019 toiminnasta jaettiin uudella tavalla: etänä. Kansallinen puheenjohtaja Michaela Palmberg totesi videotervehdyksessään, että moni odotti kansallista vuosikokousta vuoden parhaana viikonloppuna – ja olosuhteista huolimatta paras viikonloppu tästä tulikin. Palkintogaalaa edelsi Togethernet24h koulutusmaraton. Michaelan sanoin kaikki nuorkauppakamarilaiset on tehty ratkaisukeskeisestä asenteesta, joka kukoistaa myös globaalin kriisin silmässä. Nuorkauppakamarilainen voittaa aina.

Palkitopamaus-gaalan tunnelmat kotisohvilta jaettiin ankkojen kesken Teamsissa. Laseja kilisteltiin näyttöä kohti ja illan tiheässä palkintosateessa yksi asia oli selvää: fyysinen ja henkinen etäisyys ovat kaksi eri asiaa, joista onneksi vain toisesta ollaan jouduttu karsimaan. Tunnelma kohosi bittiavaruuteen sitä mukaa, kun ilta eteni ja ennätyksellinen palkintopotti kasvoi. Historiallista oli sekin, että ANKK:n jättämistä kansallisista palkintohakemuksista kaikki näkyivät vähintään kärkiehdokkaiden joukossa.

Kansallisen palkintogaalan etätunnelmia.
Kansallisen palkintogaalan etätunnelmia

Aurajoen Nuorkauppakamari palkittiin Suomen 68 Nuorkauppakamarin joukosta sekä parhaasta että kansainvälisimmästä toiminnasta. Lasten vaalit, jossa ANKK oli myös mukana, palkittiin parhaana yhteistyöprojektina 27 nuorkauppakamarin toteutuksena. Yhteistyöprojekti sai myös Senaatin palkinnon.

Ensimmäistä kertaa kamarimme historiassa saimme palkinnot parhaasta ja kansainvälisimmästä Nuorkauppakamaritoiminnasta. Tuomarien perusteluissa korostui, miten kansainvälisyys on osa strategiaa, siinä on huomioitu ulkomailla osallistumisen lisäksi kotimaankansainvälisyys ja perinteisten keinojen rinnalle on etsitty uusia tapoja toteuttaa kansainvälisyyttä monipuolisesti. Kansainvälisyys oli keskeinen mittari myös parhaassa kamaritoiminnassa, mutta sen lisäksi monipuoliset työelämävalmiuksien lisääminen mainittiin tekemisen tavoista tärkeänä meriittinä. Samoin ankkojen paikallinen toiminta kaupungin elinvoimaisuuden lisäämiseksi nimettiin ensiluokkaiseksi, eikä projektiportfoliolle löytynyt vertaista muiden kisaajien joukosta.

Kuulimme siis kerta toisensa jälkeen, kuinka kansainvälisyys, vaikuttavuus, innostuneet jäsenet sekä kehittymismahdollisuudet ovat ankkojen menestyksen kulmakiviä, jotka läpileikkaavat kamarin toimintaa johdonmukaisesti strategiasta tekoihin.

Kamarien palkitsemisen lisäksi Suomen Nuorkauppakamarit jakavat vuosittain neljä palkintoa henkilökohtaisesta menestyksestä. Jenni Lukka eteni vuoden tulokkaiden kärkikolmoseen, vaikka voitto menikin Kaisu Aarno-Kaistille, Tammerkosken Nuorkauppakamarista. 

Jutta Ruusunen palkittiin kunniamaininnalla vuoden nuorkauppakamarilaisena saatesanoin: “Tämä leidi on ottanut päätä huimaavan määrä vastuita ja osallistunut aktiivisesti vuonna 2019. Koulutusta, kansainvälisyyttä, viestintää – tämä henkilö on tehnyt paljon! Erityisesti hänen sydämensä vaikuttaa sykkivänjäsenistön kehittämiselle kouluttamisen kautta. Pilke silmäkulmassa mutta vaikuttavasti haasteisiin tarttuvanainen!”

Tästä on ilo jatkaa vuotta eteenpäin ja jännittää olemmeko kohta Euroopan paras Nuorkauppakamari!

You may also like...