Poikkeuksellisen kevään jälkeen entistä parempaan syksyyn

Tervehdys kamarilaiset,

Pitkän ja erikoisen kevään jälkeen on kamaritoimintamme ilokseni päässyt jälleen lähemmäs omaa normaaliaan.

Viime viikon vaihteessa vietettiin perinteisiä, koejäsentemme erityisen ansiokkaasti järjestämiä Puheenjohtajan kesäpäiviä, upeissa puitteissa ja erinomaisessa säässä, vielä sitäkin hienomassa seurassa, noin puolensadan ankan voimin.

Muutaman viikon päästä ovat vuorossa Rapujuhlat, jossa tapaamme tätäkin suuremmalla joukolla, jännittäen samalla pöydillenousuja ensi kamarivuodelle.

Edellistä tulee seuraamaan tämän, sekä samalla viime vuosiemme suurin tapahtuma, ACCESS-aluevaalikokous, joka viimeisteltyy kovaa vauhtia. Olettehan kaikki jo hankkineet lippunne? ☺

Syksy tulee olemaan tekemistä ja tapahtumaa täynnä, lähtien oletuksesta, että nämä voimme esteettä järjestää. Siltä osin ajamme kiinni kevään pakotettua hiljaiseloa ja otamme kunnon kiihdytyksen kohti ensi vuotta.

Oman näkemykseni mukaan kamarimme selvisi kevään haasteista vähintäänkin kuivin jaloin. Ottaen huomioon mm. sen, että moni kamari, ihan lähialueeltakin, käytännössä keskeytti toimintansa kokonaan, me Aurajoessa parhaamme mukaan sopeuduimme, sopeutimme ja jatkoimme aktiivista kamaritoimintaa.

Auta Yrittäjää -kampanja oli ensimmäinen yrittäjyyden tukemiseen perustettu tietoisuuden lisäämiskampanja; moni muu seurasi meitä perässä. Etä-WappuANKKA toi yhdessäoloa etämuotoon, yli 70 jäsenen, avecin ja perheenjäsenen samanaikaisesti nauttiessa vappupäivällisiä, kukin omalla tahollaan. Koulutuksia järjestimme etänä seurattavaksi useamman. Suomen parhaan nuorkauppakamarin palkinnon, kuten myös Euroopan top3-sijoituksen samassa kategoriassa kävimme yhdessä vastaanottamassa etänä.

Uskon, että moni kuitenkin allekirjoittaa näkemykseni siitä, että parasta kamaritoiminnassa ovat ihmiset, ja ihan oikeat sellaiset, vaikka mennyt kevät meille monenlaisia muitakin vuorovaikuttamisen tapoja opetti. Todellisten kohtaamisten arvo on ainakin itselläni noussut arvoon huomattavasti aiempaa suurempaan. Havainnot sen välillä, mitä kannattaa ja voi tehdä etänä, ja mitä nimenomaan ei kannata, on keväisen käytännön kokeilun kautta saanut aivan uusia ulottuvuuksia. Näkisin, että nuorkauppakamari oppimisjärjestönä on ollut tässäkin mielessä tehnyt tehtäväänsä.

Ennustaminen nykytilanteessa on tavanomaistakin haastavampaa, varmimmin näkee lähelle. Tässä vaiheessa voidaan käytännössä todeta, että tavataan yhdessä Rapujuhlissa! Siitä jatketaan yhdessä kohti syksyä, tehden siitä paras mahdollinen, miten kulloinenkin olosuhde sen mahdollistaa.

Hyvää kesänjatkoa teille kaikille tässä vaiheessa, kohta nähdään!

Samuli

You may also like...